Η Mercedes θέλει το πρωτάθλημα στη Ρωσία

Η Mercedes μπορεί να «κλειδώσει» το πρωτάθλημα κατασκευαστών στο GP Ρωσίας

Η Formula 1 επιστρέφει στην Ευρώπη με το Grand Prix Ρωσίας. Οι ομάδες θα βρεθούν για δεύτερη χρονιά στις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις του Sochi κι εκεί η Mercedes θέλει να επαναλάβει τον θρίαμβο του 2014. Πέρυσι τα «ασημί βέλη» είχαν κάνει το 1-2 και είχαν κατακτήσει μαθηματικά το πρώτο τους πρωτάθλημα κατασκευαστών στην F1. Σύμφωνα λοιπόν με τον Toto Wolff, στόχος τους για φέτος είναι να επαναλάβουν αυτή την επιτυχία. Η Mercedes μπορεί να κατακτήσει μαθηματικά το πρωτάθλημα στη Ρωσία καθώς έχει προβάδισμα 169 βαθμούς από τη Ferrari και χρειάζεται να πάρει 3 βαθμούς περισσότερους από τη Scuderia.

Το 3ήμερο στην Ιαπωνία ήταν σημαντικό για την ομάδα καθώς επανήλθαμε δυναμικά μετά το στραβοπάτημα στη Σιγκαπούρη. Φυσικά η χρονιά δεν τελείωσε και γνωρίζουμε πως υπάρχουν πολλά εμπόδια ακόμα. Επιστρέφουμε στη Ρωσία με πολύ θετικές αναμνήσεις καθώς εκεί κατακτήσαμε τον πρώτο μας τίτλο ως κατασκευαστές. Μια επανάληψη του θριάμβου στο Sochi θα ήταν φανταστικό αποτέλεσμα κι αυτός είναι ο στόχος μας.

Το GP Ρωσίας βέβαια ίσως κρύβει παγίδες για τη Mercedes καθώς η επιφάνεια της ασφάλτου είναι αρκετά ομαλή, όπως στη Σιγκαπούρη, και η Pirelli θα φέρει τη μαλακή και πολύ μαλακή γόμα, ακριβώς τις ίδιες επιλογές με τη Marina Bay. Διαβάστε την ανησυχία του Niki Lauda εδώ.

Σχόλια

Σχόλια