Οι κανονισμοί θα σώσουν τις RBR-STR (;)

Βάσει κανονισμών η Ferrari δεν μπορεί να δώσει κινητήρες παλαιότερης χρονιάς στις RBR-STR

Ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα της F1 αυτή την εποχή, ίσως και το μεγαλύτερο, είναι το μέλλον των Red Bull Racing και Toro Rosso. Το σπορ κινδυνεύει να χάσει αυτές τις δύο ομάδες καθώς προς το παρόν είναι χωρίς κινητήρα για το 2016. Οι ομάδες του Dietrich Mateschitz έχουν έρθει σε διαζύγιο με τη Renault και ψάχνουν για κινητήρες. Η Mercedes είπε πρώτη το όχι, η Honda αρνήθηκε στην STR και η Ferrari δεν θέλει να τους δώσει τον κινητήρα που θα έχει η δική της ομάδα, αλλά παλαιότερο. Όλα αυτά γιατί Mercedes και Ferrari φοβούνται τους «ταύρους», όλοι έχουμε δει το τι είναι ικανοί να πετύχουν.

Ο Mateschitz έχει δηλώσει πολλές φορές πως δεν πρόκειται να δεχθεί έναν μη ανταγωνιστικό κινητήρα και πως θέλει να έχει τα ίδια «όπλα» με τους υπόλοιπους. Η Ferrari όμως, που είναι και η μοναδική εταιρεία που δέχεται να δώσει τους κινητήρες της, δεν επιθυμεί να προσφέρει τον κινητήρα του 2016.

Τι θα γίνει λοιπόν; Βάσει κανονισμών η Ferrari δεν μπορεί να δώσει κινητήρες περασμένης χρονιάς στις RBR-STR αλλά αυτούς του 2016. Όμως η F1 συζητά το ενδεχόμενο αλλαγής των κανονισμών ώστε να επιτραπούν οι κινητήρες περασμένης χρονιάς. Αυτό βέβαια είχε προταθεί ώστε να δοθεί λύση στις μικρές ομάδες που δεν μπορούν να αντέξουν τα μεγάλα έξοδα. Τώρα όμως εξελίσσεται ως λύση και για τη Ferrari. Οι Ιταλοί μπορούν να πατήσουν πάνω σε αυτό και να δώσουν τους κινητήρες του 2015 στις RBR-STR. Ωστόσο αυτή η αλλαγή δεν έχει γίνει ακόμα και η Red Bull έχει τη δυνατότητα να την μπλοκάρει -καθώς χρειάζεται ομοφωνία- ώστε να απαιτήσει κινητήρα του 2016 βάσει κανονισμών.

Όλα ακόμα είναι ανοιχτά αλλά ας ελπίσουμε πως θα βρεθεί λύση καθώς αν RBR-STR φύγουν τότε η F1 θα είναι ο μεγάλος χαμένος!

Σχόλια

Σχόλια