Το 2016 η επιστροφή της Nissan στο WEC

Οι Ιάπωνες θέλουν χρόνο να λύσουν τα προβλήματά τους και πλέον κοιτάζουν στην επόμενη χρονιά

Το Nissan GTR-LM NISMO θα κάνει την επιστροφή του στο WEC το 2016, μετά από την απόφαση που πήρε η ιαπωνική εταιρία να μην αγωνιστεί για το υπόλοιπο του 2015. Το πρόβλημα της ομάδας φαίνεται να είναι στο τεχνικό κομμάτι του μπροστοκίνητου LMP1 αγωνιστικού της.

Το GTR-LM πραγματοποίησε ένα διήμερο δοκιμών στο Circuit of the Americas την προηγούμενη εβδομάδα με τους Olivier Pla και Harry Tincknell πίσω από το τιμόνι. Σύμφωνα με την ίδια την ομάδα, το αγωνιστικό κινήθηκε κατά 3 δευτερόλεπτα ταχύτερα από κάθε άλλη φορά, πράγμα πολύ ενθαρρυντικό. Ωστόσο το υβριδικό σύστημα δεν χρησιμοποιήθηκε για άλλη μια φορά, όπως και τα ειδικά λάστιχα που έχει σχεδιάσει η Michelin για το GTR-LM.

Η Nissan έχει ήδη τροποποιημένο το πρόγραμμά της με τακτικές δοκιμές να πραγματοποιούνται τους επόμενους μήνες.

Είναι κατανοητό πως το πρόβλημα της ιαπωνικής εταιρίας δεν είναι το αμάξωμα, αλλά τα μηχανικά μέρη που δεν μπορούν ακόμα να λειτουργήσουν. Όταν λυθεί το πρόβλημα με το ERS και μπορέσει η Nissan να τρέξει με τα ειδικά λάστιχα, τότε είναι πολύ πιθανόν το LMP1 της να πλησιάσει σε απόδοση αυτά των Porsche, Audi και Toyota.

Στάθης Κοκκορόγιαννης

Σχόλια

Σχόλια