Ο Rabat στο MotoGP

  Ο Tito Rabat θα ανέβει στη μεγάλη κατηγορία το 2016 με την ομάδα της Marc VDS

  Το αναμενόμενο συνέβη τελικά και ο Tito Rabat θα βρίσκεται στο MotoGP το 2016 με την ομάδα της Marc VDS. Ο Ισπανός πρωταθλητής Moto2 του 2014 έχει πολύ καλή σχέση με την ομάδα του Μarc van der Straten και η άνοδος στο MotoGP με τη συγκεκριμένη ομάδα ήταν σχεδόν φυσιολογική.

  Ο Rabat θα οδηγήσει μια Honda RC213V με ομόσταβλο τον Scott Redding, ενώ στο Aragon μετά τον αγώνα είχε την πρώτη ευκαιρία να οδηγήσει την RC213V με την ευκαιρία των δοκιμών της Michelin.

  Ο Rabat είπε στο δελτίο Τύπου της ομάδας:

  Ο στόχος της ζωής μου ήταν να φτάσω μέχρι το MotoGP και μετά να κατακτώ αποτελέσματα. Αυτό είναι το πρώτο βήμα και θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Marc van der Straten, την ομάδα και την Estrella Galicia για την εμπιστοσύνη που έδειξαν σε μένα. Γνωρίζω ότι το βήμα στο MotoGP με μια εργοστασιακή Honda RC213V θα είναι δύσκολο, αλλά έχω τον χειμώνα να προετοιμαστώ για να είμαι δυνατός στις χειμερινές δοκιμές. Θα έχω πολλά μπροστά μου για να μάθω, αλλά ο στόχος είναι να βελτιωνόμαστε, προκειμένου να είμαστε έτοιμοι στον πρώτο αγώνα του Κατάρ. Οι δοκιμές στο Aragon με την εργοστασιακή Honda RC213V ήταν απίθανη εμπειρία. Την πρώτη φορά που οδηγείς τη μοτοσικλέτα απλά δεν είσαι προετοιμασμένος να την αντιμετωπίσεις. Υπάρχει απίστευτη ταχύτητα, δυνατή επιτάχυνση και οι στροφές φτάνουν πολύ γρήγορα. Για να είμαι ειλικρινής ήταν η καλύτερη εμπειρία που είχα με μοτοσικλέτα. Μόλις προσαρμόστηκα στην ταχύτητα, τη δύναμη και τα carbon φρένα κατάλαβα λίγο πώς λειτουργεί η μοτοσικλέτα και πήγα λίγο πιο γρήγορα. Ήθελα να την οδηγήσω περισσότερο, αλλά έκλεισε η πίστα.

  Σχόλια

  Σχόλια