Αύξηση του ήχου της F1 από το 2016

Το ΠΣΜΑ ενέκρινε αλλαγές στη διάταξη των εξατμίσεων οι οποίες θα κάνουν τους κινητήρες του 2016 να ακούγονται πιο δυνατά

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού εκτός από το πρόγραμμα της F1 του 2016 συζήτησε κι άλλα θέματα, όπως η βελτίωση-αύξηση του ήχου των μονοθεσίων.

Το ΠΣΜΑ ενέκρινε αλλαγές στη διάταξη των εξατμίσεων οι οποίες θα κάνουν τους κινητήρες του 2016 να ακούγονται πιο δυνατά. Οι νέοι τούρμπο κινητήρες που μπήκαν στην F1 έχουν προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων καθώς υστερούν σημαντικά σε ήχο από τους ατμοσφαιρικούς του παρελθόντος. Πολλοί θεωρούν πως η F1 έχει χάσει κάτι από την αίγλη της. Το σπορ έχει δουλέψει πολύ για τη βελτίωση-αύξηση του ήχου και θεωρεί πως οι αλλαγές του 2016 θα βοηθήσουν σημαντικά.

Τα μονοθέσια του 2016 θα έχουν διαφορετική διάταξη εξάτμισης καθώς θα υπάρχουν δύο απολήξεις κι όχι μία όπως έχουμε μέχρι σήμερα. Η μία θα χρησιμοποιείται για το wastegate της τουρμπίνας (βαλβίδα ελέγχου υπερσυμπίεσης) και η άλλη θα έρχεται κατευθείαν από τον κινητήρα με αποτέλεσμα να υπάρχει αύξηση του θορύβου.

Σχόλια

Σχόλια