Δεν θα υπάρξουν εντολές στην Porsche

Οι Γερμανοί δεν έχουν στα πλάνα τους να επηρεάσουν τον αγώνα των οδηγών τους

Η Porsche έχει θέσει ως πρώτο στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος κατασκευαστών αλλά δεν θα δώσει εντολές στους οδηγούς της και θα αφήσει να έχουν μεταξύ τους καθαρή μάχη.

Η θέση της γερμανικής εταιρίας δεν έχει αλλάξει, παρά τη διαφορά των 35.5 βαθμών που έχουν οι Lieb, Jani και Dumas -που οδηγούν τη #18 919 Hybrid- από τους Lotterer, Fassler και Treluyer στο #7 Audi που είναι στην 1η θέση της βαθμολογίας. Επίσης η διαφορά από το άλλο πλήρωμα της Porsche που είναι σε θέση βολής για το πρωτάθλημα είναι στους 25.5 βαθμούς.

Ο αντιπρόεδρος της Porsche LMP1 δήλωσε:

Για εμάς είναι σημαντικό να εξασφαλίσουμε το πρωτάθλημα κατασκευαστών, και αυτό είναι που λέμε συνέχεια στους οδηγούς. Για την ώρα θα τους αφήσουμε να μάχονται ελεύθερα. Θα δούμε τι θα γίνει στον επόμενο αγώνα στο Fuji και θα το σκεφτούμε μετά για το θέμα των εντολών.

Από τη μεριά του, ο επικεφαλής της Porsche, Andreas Seidl, πιστεύει πως με το να αφήσουν τους οδηγούς των δύο LMP1 τους να μάχονται ελεύθερα, θα διατηρηθεί το ομαδικό πνεύμα.

Αυτό συνάδει με τη φιλοσοφία που είχαμε με το τρίτο αυτοκίνητο στις 24H του Le Mans. Θέλουμε να δώσουμε σε όλα τα πληρώματα την ίδια ευκαιρία για νίκη. Θέλουμε να το κρατήσουμε, όσο περισσότερο γίνεται.

Οι Jani, Lieb και Dumas, δεν μπορούν να πάρουν τον τίτλο παίρνοντας τον βαθμό από την pole αλλά και τους 25 από τη νίκη στους υπόλοιπους αγώνες, εάν η άλλη 919 Hybrid τερματίζει στη 2η θέση. Θα έχουν ως αποτέλεσμα 155.5 βαθμούς με τη #17 Porsche στους 157. Αυτό θα επιτρέψει στο πλήρωμα του #7 Audi να πάρει τον τίτλο, καθώς θα έχει 158 βαθμούς, εάν τερματίζει στην 3η θέση στους υπόλοιπους αγώνες.

Στην τωρινή βαθμολογία οι Lotterer, Fassler και Treluyer έχουν 113 βαθμούς με τους Webber, Hartley και Bernhard στη 2η θέση με 103.

Στάθης Κοκκορόγιαννης

Σχόλια

Σχόλια