Με 9 αγώνες το καλεντάρι του WEC το 2016

Το 2016 βρίσκει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής με έναν επιπλέον αγώνα

Το WEC θα δει το 2016 αύξηση στον αριθμό των αγώνων, με το Μεξικό να είναι η νέα προσθήκη στο μεγαλύτερο πρωτάθλημα αντοχής. Ο αγώνας διάρκειας 6 ωρών θα πραγματοποιηθεί στην πίστα Autodromo Hermanos Rodriguez στις 2-4 Σεπτεμβρίου, δύο εβδομάδες πριν το πρωτάθλημα επιστρέψει στις ΗΠΑ για τις 6H του COTA.

O CEO του WEC, Gerard Neveu, δήλωσε:

Η ευκαιρία που μας προσέφερε το Μεξικό να φέρουμε τους αγώνες αντοχής στη Λατινική Αμερική ήταν η σωστή απόφαση την κατάλληλη στιγμή.

Ο Neveu δήλωσε επίσης πως οι υπεύθυνοι προώθησης και προβολής του αγώνα, θα αναλάβουν τα έξοδα μεταφοράς των ομάδων από την Ευρώπη στο Μεξικό, με στόχο να μην επιβαρυνθεί επιπλέον ο προϋπολογισμός των ομάδων.

Μία πολύ σημαντική αλλαγή επίσης, είναι η μείωση του χάσματος διεξαγωγής μεταξύ του αγώνα στο Le Mans και του αγώνα του Nurburgring. Ως αποτέλεσμα, ο αγώνας της Γερμανίας θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 22-24 Ιουλίου, από τα τέλη Αυγούστου που διεξήχθη φέτος.

Δουλέψαμε μαζί με τις ομάδες και τις πίστες για να μειώσουμε το χάσμα που υπήρχε στο καλεντάρι και από το 2016 το ενδιαφέρον θα μείνει αμείωτο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Η σεζόν θα ξεκινήσει και πάλι στο Silverstone στα μέσα Απριλίου, με τον αγώνα στο Spa να ακολουθεί στις αρχές του Μαΐου πριν τον μεγάλο αγώνα στο Le Mans στις 18-19 Ιουνίου. Πέρα από τις αλλαγές για να μικρύνει το κενό ανάμεσα σε Le Mans και Nurburgring, οι αγώνες μετά το COTA θα πραγματοποιηθούν την ίδια ημερομηνία με φέτος. Έτσι λοιπόν το πρωτάθλημα θα τελειώσει και το 2016 στο Bahrain που είναι προγραμματισμένο να γίνει στις 17-19 Νοεμβρίου.

Πρόγραμμα αγώνων FIA World Endurance Championship 2016

Mάρτιος 25-26 — Prologue (Paul Ricard)

Aπρίλιος 15-17 — Silverstone

Mάιος 5-7 — Spa-Francorchamps

Ιούνιος  5 — Le Mans Test Day

Ιούνιος 18-19 — 24 Hours of Le Mans

Ιούλιος 22-24  — Nürburgring

Σεπτέμβριος 2-4 — Mexico City

Σεπτέμβριος 15-17 — Circuit of The Americas

Oκτώβριος 14-16  — Fuji Speedway

Noέμβριος 4-6 — Shanghai

Noέμβριος 17-19 — Bahrain

Στάθης Κοκκορόγιαννης

Σχόλια

Σχόλια