Τρίτο μονοθέσιο, η λύση στην έξοδο της Red Bull

H F1 θα επιτρέψει τη χρήση 3ου μονοθεσίου στην περίπτωση που φύγουν οι RBR-STR-Lotus

Η F1 βρίσκεται σε μία πολύ δύσκολη φάση καθώς στο τέλος της χρονιάς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να χαθούν 3 ομάδες κι ένας κατασκευαστής κινητήρων. Οι Red Bull Racing, Toro Rosso, Lotus και Renault ίσως αποχαιρετήσουν το σπορ κι αυτό θα είναι τεράστιο πλήγμα. Το μέλλον των Renault-Lotus θα το μάθουμε σύντομα καθώς στις 28/9 η Lotus έχει δικαστήριο και η Renault πρέπει να αποφασίσει αν θα προχωρήσει στην εξαγορά ή όχι. Όσον αφορά στις ομάδες του Dietrich Mateschitz το μέλλον τους εξαρτάται από το αν θα υπάρξει συμφωνία συνεργασίας με τη Ferrari για κινητήρες το 2016. Αυτή η απόφαση θα αργήσει λίγο να παρθεί καθώς υπάρχουν πολλά που πρέπει να συζητηθούν. Ο αγωνιστικός διευθυντής της Mercedes, Toto Wolff, μιλώντας στους δημοσιογράφους για την πιθανή έξοδο των ομάδων και τη σμίκρυνση του grid είπε πως η λύση που έχουν σκεφτεί για να αντιμετωπίσουν αυτό το πρόβλημα είναι να επιτραπεί χρήση 3ου μονοθεσίου από τις ομάδες.

Αν μία ομάδα φύγει τότε η λύση για να γεμίσουμε το grid είναι να φέρουμε 3ο μονοθέσιο. Προσωπικά την βρίσκω μία πολύ καλή ιδέα. Προφανώς και θα ήθελα να έχουμε τη Red Bull και τρίτο μονοθέσιο. Δηλαδή 27-28 μονοθέσια στο grid και με νέους οδηγούς. Βέβαια αυτή τη στιγμή προέχει να κρατήσουμε τη Red Bull στο σπορ. Δεν μπορείς να κλείσεις τα μάτια σου σε αυτό το πρόβλημα, χρειάζεσαι ανταγωνιστικούς παίχτες σε αυτό το παιχνίδι, ανταγωνιστικό περιβάλλον συνολικά. Η Red Bull είναι μία τεράστια μάρκα και κάνει καλό στην F1. Ελπίζω οτιδήποτε αποφασιστεί να είναι για το καλό της F1.

Αν φύγουν RBR-STR-Lotus τότε θα έχουμε 16 μονοθέσια για το 2016 καθώς μπαίνει η Haas στο σπορ. Αν όμως κάθε ομάδα έχει από 3 μονοθέσια τότε το grid θα έχει 24 οδηγούς.

Σχόλια

Σχόλια