Τα SC χάλασαν τα σχέδια της Red Bull

Ο Daniel Ricciardo προσπάθησε σκληρά αλλά τελικά δεν κατάφερε να νικήσει τον Sebastian Vettel στη μάχη της Σιγκαπούρης

Ο Daniel Ricciardo προσπάθησε σκληρά αλλά τελικά δεν κατάφερε να νικήσει τον Sebastian Vettel στη μάχη της Σιγκαπούρης. Ο Αυστραλός είχε δυνατό ρυθμό κι έκανε σωστή διαχείριση ελαστικών αλλά η τύχη δεν ήταν με το μέρος του σήμερα. Η διαφορά μεταξύ των δύο ήταν πολύ μικρή και με δεδομένο ότι οι προσπεράσεις είναι πολύ δύσκολες στη στενή και ιδιαίτερη χάραξη της Marina Bay, η Red Bull Racing είχε στόχο να προσπεράσει τη Ferrari μέσω της στρατηγικής. Ωστόσο και οι δύο αλλαγές ελαστικών έγιναν υπό καθεστώς Αυτοκινήτου Ασφαλείας κι έτσι ο Ricciardo έχασε την ευκαιρία. Παρόλα αυτά η 2η θέση στη Σιγκαπούρη είναι το καλύτερο αποτέλεσμα για το 2015 μέχρι στιγμής και τώρα πάει στη Suzuka με ανεβασμένο ηθικό.

Νομίζω πως αυτή ήταν η καλύτερη ευκαιρία που είχαμε για να νικήσουμε, και βρεθήκαμε κοντά. Μπορούμε λοιπόν να είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτό. Πήραμε τα μέγιστα σήμερα. Ο Seb στην αρχή έφυγε μπροστά αλλά στη συνέχεια τον έφτασα κι αν δεν ήταν το SC ίσως κατάφερνα να τον περάσω με τα pitstop. Κάνοντας και τις δύο αλλαγές ελαστικών με καθεστώς SC οι πιθανότητές μας μειώθηκαν σημαντικά. Στο τέλος σημειώσαμε τον ταχύτερο γύρο αλλά οι προσπεράσεις εδώ είναι πολύ δύσκολες. Τώρα πάμε στη Suzuka η οποία συνήθως είναι καλή πίστα για εμάς. Όμως δεν περιμένω να έχουμε κάτι ανάλογο με εδώ. Ωστόσο στόχος μου είναι η 5άδα κι ακόμα καλύτερα ένα ακόμα βάθρο.

Αν η τύχη δεν ήταν με το μέρος του Ricciardo τότε στην περίπτωση του Daniil Kvyat μπορούμε να πούμε ότι έκανε πλάκα μαζί του. Ο Ρώσος τερμάτισε 6ος καθώς όποτε αποφάσιζε να μπει στα pit λίγο αργότερα κάτι γινόταν κι έμπαινε το Αυτοκίνητο Ασφαλείας στην πίστα. Αυτό χάλασε τα σχέδιά του κι έτσι έχασε την ευκαιρία να πιέσει για το βάθρο.

Σχόλια

Σχόλια