Νεύρα κι απογοήτευση για Hulkenberg

Οι αγωνοδίκες έδωσαν στον Hulkenberg ποινή 3 θέσεων στην Ιαπωνία αλλά εκείνος διαφωνεί

Grand Prix Σιγκαπούρης δεν γίνεται χωρίς Αυτοκίνητο Ασφαλείας και για το πρώτο που εμφανίστηκε στη Marina Bay υπαίτιοι ήταν οι Nico Hulkenberg και Felipe Massa. Οι δύο τους είχαν επαφή όταν ο Βραζιλιάνος βγήκε από τα pit με αποτέλεσμα ο Γερμανός να σηκωθεί στον αέρα και να πέσει στις μπαριέρες. H Force India υπέστη σοβαρές ζημιές κι ο Hulkenberg εγκατέλειψε. Η Williams από την άλλη δεν έπαθε τίποτα, αλλά ο Massa λίγο αργότερα εγκατέλειψε λόγω προβλήματος στο κιβώτιο ταχυτήτων. Οι αγωνοδίκες εξετάζοντας το συμβάν εκείνη τη στιγμή, κι όχι μετά τον αγώνα όπως κάνουν συνήθως στις περιπτώσεις που ο ένας από τους δύο έχει βγει εκτός αγώνα, έβγαλαν το συμπέρασμα πως υπαίτιος ήταν ο Hulkenberg. Η ποινή που επιβλήθηκε στον Γερμανό είναι 3 θέσεις στο grid του GP Ιαπωνίας την επόμενη εβδομάδα. Ο Γερμανός μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά το συμβάν είπε πως είναι απογοητευμένος κι εκνευρισμένος.

Είμαι αρκετά απογοητευμένος για δύο λόγους. Ο αγώνας έδειχνε να εξελίσσεται καλά οπότε το να εγκαταλείψω λόγω ατυχήματος είναι απογοητευτικό κι εκνευριστικό. Ήμουν στην αγωνιστική γραμμή και μπαίνοντας στη στροφή 3 ήμουν μπροστά. Ο Massa ερχόταν από τα pit και με ακούμπησε από πίσω. Είναι παράξενο που δώσανε σε εμένα την ποινή, επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί το έκαναν αμέσως και δεν περίμεναν έστω να ακούσουν την άποψή μας.

Ο Massa βέβαια έχει διαφορετική άποψη λέγοντας πως είχε την εσωτερική για τη στροφή 3 κι ότι ο Hulkenberg έπρεπε να του αφήσει χώρο.

Έβγαινα από τα pit και είχα την εσωτερική για τη στροφή, έτσι εγώ ήμουν από μέσα κι εκείνος από έξω. Αυτός έστριψε λες και δεν ήμουν εκεί οπότε με χτύπησε. Ακόμα κι αν είχε μείνει δεξιά μου και μου έδινε χώρο στο αριστερό κομμάτι θα μπορούσε να βγει καλύτερα από τη στροφή και να με περάσει στην επόμενη. Δεν καταλαβαίνω γιατί έστριψε πάνω μου, ξεκάθαρα είναι δικό του λάθος.

To δεύτερο Αυτοκίνητο Ασφαλείας στη Σιγκαπούρη βγήκε εξαιτίας ενός ανεγκέφαλου θεατή που περπατούσε μέσα στην πίστα κατά τη διάρκεια του αγώνα.


Σχόλια

Σχόλια