Η Mercedes τα ρίχνει στο set-up

Σύμφωνα με τον Wolff η ομάδα έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τα πίσω

Η έκπληξη της ημέρας δεν είναι η pole του Sebastian Vettel αλλά η εξαιρετικά κακή φόρμα της Mercedes. Οι πρωταθλητές ξαφνικά μέσα σε δύο εβδομάδες έχασαν όλη τους την ταχύτητα και βρέθηκαν να παλεύουν για μία θέση στην 5άδα. Σύμφωνα με τον αγωνιστικό διευθυντή της Mercedes, Toto Wolff, αυτό οφείλεται στο set-up των μονοθεσίων τους. Οι Lewis Hamilton και Nico Rosberg εκκινούν από τις θέσεις 5-6 και σύμφωνα με τον Niki Lauda το καλύτερο αποτέλεσμα που μπορούν να περιμένουν είναι μία 3η θέση από τον Βρετανό.

Δεν νομίζω ότι φταίει η ταχύτητα του μονοθεσίου διότι δεν μπορεί να χειροτερέψει έτσι -έχοντας καλό κινητήρα και κάθετη δύναμη- από το ένα GP στο άλλο. Από την Παρασκευή δεν μπορούσαμε να βρούμε ρυθμό, δεν είχαμε την πρόσφυση που χρειαζόταν. Σε κάθε GP ξεκινάς με ρυθμίσεις που έχουν δοκιμαστεί στην προσομοίωση αλλά για κάποιον λόγο αυτό δεν δούλεψε. Πρέπει να παραμείνουμε ήρεμοι και να αναλύσουμε τι συνέβη, όμως έχουμε ξαφνιαστεί πολύ. Εδώ και δύο χρόνια δεν έχουμε κάνει λάθος, όμως αυτό είναι ένα τεράστιο βήμα προς τα πίσω. Πρέπει να συγκεντρωθούμε στα δυνατά μας σημεία και να βρούμε τη φόρμα μας στη Suzuka. 

Ο τεχνικός διευθυντής της Ferrari, James Allison, δήλωσε πως περίμενε ότι η SF15-T θα είναι ισχυρή στη Σιγκαπούρη αλλά δεν μπορούσε να φανταστεί ότι η Mercedes θα είναι τόσο αργή.

Η διαφορά μας από την RBR είναι περίπου αυτή που περιμέναμε να έχουμε σε αυτή την πίστα. Όμως είναι περίεργο το πόσο αργή είναι η Mercedes. Ήμασταν καλοί σε Μονακό και Ουγγαρία οπότε δεν είναι περίεργο που έχουμε ταχύτητα εδώ. Όμως η διαφορά είναι φοβερή.

Σχόλια

Σχόλια