Η Suzuki στην 66η Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης

  Στην 66η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης η Suzuki πραγματοποίησε την πρώτη παγκόσμια παρουσίαση του νέου Suzuki Baleno

  Δελτίο Τύπου

  Στην 66η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης η Suzuki πραγματοποίησε την πρώτη παγκόσμια παρουσίαση του νέου Suzuki Baleno –ένα νέο compact hatchback που ανεβάζει τον πήχη σε θέματα σχεδιασμού, συνολικής απόδοσης και τεχνολογίας.

  Nέο Baleno, το ιδανικό hatchback της Suzuki

  Το νέο Baleno με τον κομψό σχεδιασμό του και το ευρύχωρο εσωτερικό, εφοδιασμένο με τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες της Suzuki, αποτελεί το ιδανικό hatchback. Ενώ παράλληλα είναι εξελιγμένο βάσει της μακρόχρονης εμπειρίας και παράδοσης της εταιρείας στην κατασκευή compact αυτοκινήτων.

  Εξωτερικά, ο σπορτίφ και κομψός σχεδιασμός, ο οποίος βασίζεται στο concept του “Liquid Flow” design, παραπέμπει στο γεμάτο ενέργεια και δυναμικό χαρακτήρα του μοντέλου. Ενώ, στο εσωτερικό, η καμπίνα εξασφαλίζει την άνετη φιλοξενία των επιβατών τόσο στα μπροστινά όσο και στα πίσω καθίσματα, καθώς και έναν κορυφαίο για την κατηγορία χώρο αποσκευών 355 λίτρων*.

  Για υψηλά επίπεδα επιδόσεων και οικονομίας καυσίμου, το Baleno διαθέτει νέες τεχνολογίες, όπως μια ολοκαίνουρια πλατφόρμα αμαξώματος, turbo βενζινοκινητήρα BOOSTERJET με τεχνολογία άμεσου ψεκασμού και το σύστημα SHVS (Smart Hybrid Vehicle by Suzuki). Μετά από συνεχείς, απαιτητικές δοκιμές στην Ευρώπη, το Baleno, προσφέρει μια οδηγική εμπειρία που ανταποκρίνεται στη συνεχή αναζήτηση της Suzuki για την ιδανική ισορροπία ανάμεσα στη σβέλτη απόδοση και την εξευγενισμένη ποιότητα κύλισης.

  Επίσης, το νέο μοντέλο ενσωματώνει πληθώρα τεχνολογικών καινοτομιών, οι οποίες προσφέρουν ασφάλεια, άνεση και σιγουριά. Ορισμένες από αυτές είναι, η εξελιγμένη έγχρωμη οθόνη πολλαπλών πληροφοριών, το adaptive cruise control με περιοριστή ταχύτητας, ηχοσύστημα με οθόνη 7’’ και δυνατότητα σύνδεσης με Smartphones (Smartphone Linkage Display Audio, συμβατό πλέον με Apple CarPlay), αλλά και το σύστημα υποβοήθησης φρεναρίσματος (Radar Brake Support).

  (*) Σύμφωνα με τις μετρήσεις της Suzuki στα hatchback του B Segment, όπως αυτά ορίστηκαν από τη Suzuki (μήκος αμαξώματος 3,700mm-4,100mm) και μετρήθηκαν με την μέθοδο VDA του German Association of the Automotive Industry.

  Η νέα έκδοση S του Vitara

  Η νέα έκδοση S έχει προστεθεί στη γκάμα του Vitara, το οποίο πραγματοποιεί μια πολύ καλή εμπορική πορεία από την παρουσίασή του την άνοιξη του 2015. Η νέα έκδοση εφοδιασμένη με τον κινητήρα 1.4 BOOSTERJET για βελτιωμένη οδηγική επίδοση, τη νέα εμπρός μάσκα, καθώς και τα νέα σχεδιαστικά στοιχεία στο εσωτερικό και όχι μόνο, προσφέρει συνολικά μια πιο σπορτίφ αίσθηση.

  Νέες τεχνολογίες στην επιδίωξη αναβαθμισμένης οδηγικής εμπειρίας, οικονομίας καυσίμου, ασφάλειας και προστασίας

  Οι βασικοί πυλώνες για επίτευξη τεχνολογικών καινοτομιών, θα είναι η αναζήτηση μιας βελτιωμένης οδηγικής εμπειρίας σε συνδυασμό με την οικονομία καυσίμου, μέσω της βελτίωσης των αμαξωμάτων και των κινητήριων συνόλων, καθώς και η επιδίωξη αναβάθμισης της ασφάλειας, μέσω βοηθητικών συστημάτων και παροχής τεχνολογιών πληροφορίας και ενημέρωσης. Ήδη το νέο Baleno χρησιμοποιεί τουλάχιστον τρεις από αυτές τις νέες τεχνολογίες για την επίτευξη μιας βελτιωμένης οδηγικής εμπειρίας και οικονομίας καυσίμου: την άκαμπτη και ιδιαίτερα ελαφριά πλατφόρμα αμαξώματος, τον εξαιρετικό υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα BOOSTERJET 1.0 λίτρου, με τεχνολογία άμεσου ψεκασμού, και το SHVS (Smart Hybrid Vehicle by Suzuki).

  SUZUKI NEXT 100

  Τον Ιούνιο αυτού του έτους, η Suzuki ανακοίνωσε το SUZUKI NEXT 100, ένα 5ετές πλάνο, σχεδιασμένο να θέσει τα θεμέλια για τα επόμενα 100 χρόνια του Suzuki Group, το οποίο και θα γιορτάσει το 2020 την επέτειο των 100 χρόνων.

  Το πλάνο, με ακρογωνιαίο λίθο τη βασική αρχή της Suzuki «εστιάζουμε στον πελάτη», αποσκοπεί στο να ενισχύσει την εταιρική αξία και να εξασφαλίσει βιώσιμη ανάπτυξη, με την ένωση του Suzuki Group σε παγκόσμιο επίπεδο ως μια “Ομάδα Suzuki” η οποία θα πραγματοποιήσει δομικές αλλαγές, θα προωθήσει την παγκοσμιοποίηση της μάρκας και θα παγιώσει τη βάση εργασιών της Suzuki.

  Ταυτόχρονα με την ενίσχυση της παραγωγής -και σε αρμονία με την πολιτική της Suzuki να θέτει ως απόλυτη προτεραιότητα την ποιότητα- το Group θα ενισχύσει τις δυνατότητες τεχνολογικής ανάπτυξης και θα βελτιώσει την παραγωγικότητα έτσι ώστε να δημιουργήσει καινοτόμα προϊόντα που θα ξεπερνούν τις προσδοκίες των πελατών.

  Στον τομέα της αυτοκίνησης, η Suzuki έχει βελτιώσει την αποτελεσματικότητά της με την ενοποίηση πλατφορμών αυτοκινήτων και την επικέντρωσή της στην εξέλιξη κινητήρων. Μέσα στα επόμενα 5 χρόνια σχεδιάζει να παρουσιάσει 20 νέα μοντέλα παγκοσμίως και να αυξήσει το ήδη υψηλό νούμερο πωλήσεων των 2,87 εκατομμυρίων οχημάτων που επετεύχθη το οικονομικό έτος 2014, σε 3,4 εκατομμύρια το οικονομικό έτος 2019. Το νέο Baleno που παρουσιάστηκε στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης αποτελεί το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

  Σχόλια

  Σχόλια