Εμπόδια από τις ομάδες για τις δοκιμές της ultrasoft

Η Pirelli προσπαθεί για δοκιμές στο Abu Dhabi αλλά κάποιες ομάδες της βάζουν εμπόδια

Όπως σας έχουμε ενημερώσει, η Pirelli ετοιμάζεται να κατασκευάσει μια επιπλέον γόμα για το 2016 η οποία θα είναι ακόμα πιο μαλακή από την ήδη υπάρχουσα πολύ μαλακή. Η ιταλική φίρμα δεν έχει καταλήξει ακόμα σε όνομα και χρώμα αλλά είναι μεταξύ των super supersoft και ultrasoft.

Οι Ιταλοί ήθελαν να πραγματοποιήσουν δοκιμές στη Σιγκαπούρη αλλά κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί. Τώρα λοιπόν έχουν μία τελευταία ευκαιρία, δοκιμές στο Abu Dhabi μετά το GP, αλλά κάποιες ομάδες τους κάνουν τη ζωή δύσκολη. Η Pirelli χρειάζεται όσο το δυνατόν περισσότερα δεδομένα γίνεται για να μπορέσει να κατασκευάσει την ultrasoft γόμα και στη συνέχεια να την παρουσιάσει στις χειμερινές δοκιμές του 2016. Για να γίνουν όμως αυτές οι δοκιμές που θέλουν οι Ιταλοί χρειάζεται ομοφωνία από τις ομάδες και στην τελευταία συνάντηση του Strategy Group -που έγινε πριν μερικές ημέρες-  δεν κατάφεραν να τα βρουν.

Κάποιες ομάδες επικαλέστηκαν την αύξηση του κόστους και κάποιες άλλες είπαν πως έχουν ήδη κλείσει ημερομηνίες επιστροφής από το Abu Dhabi. Ζήτησαν μάλιστα από την Pirelli να φέρει την πειραματική γόμα στο FP1 του GP αλλά οι Ιταλοί είπαν πως δεν αρκεί αυτό και πως χρειάζονται περισσότερα δεδομένα. Τέλος κάποιες ομάδες είπαν πως η ultrasoft γόμα θα βασίζεται στην πολύ μαλακή γόμα που υπήρχε πριν το 2014 οπότε θεωρούν ότι η Pirelli έχει δεδομένα για να δουλέψει. Από τότε βέβαια υπάρχουν σημαντικές διαφορές καθώς πλέον τα μονοθέσια έχουν κινητήρες τούρμπο οι οποίοι βγάζουν τη δύναμη στον δρόμο με διαφορετικό τρόπο απ’ ότι οι ατμοσφαιρικοί του παρελθόντος.

Σε γενικές γραμμές στις συναντήσεις του Strategy Group επικρατεί ένα μπάχαλο κι ο καθένας προσπαθεί να προωθήσει τα συμφέροντά του κι όχι αυτά της F1.

Σχόλια

Σχόλια