Ο Rossi αντικαθιστά τον Merhi

Ο Alexander Rossi θα κάνει το ντεμπούτο του στην F1 με την ομάδα της Manor στο Grand Prix Σιγκαπούρης το προσεχές 3ήμερο

Ο Alexander Rossi θα κάνει το ντεμπούτο του στην F1 με την ομάδα της Manor στο Grand Prix Σιγκαπούρης το προσεχές 3ήμερο. Ο Αμερικανός μετά από 3 χρονιές ως οδηγός δοκιμών σε Caterham και Marussia κατάφερε να βρει τον τρόπο να γίνει οδηγός αγώνων. Ο Rossi θα αντικαταστήσει τον Roberto Merhi και θα αγωνιστεί με τη Manor για 5 Grand Prix, δηλαδή σε Σιγκαπούρη, Ιαπωνία, ΗΠΑ, Μεξικό και Βραζιλία. Θα χάσει τους αγώνες σε Ρωσία και Abu Dhabi καθώς παράλληλα αγωνίζεται και στο GP2 όπου διεκδικεί το πρωτάθλημα οδηγών με τη Racing Engineering. Ο Merhi που μέχρι στιγμής έχει κάνει καλή δουλειά με την ομάδα της Manor θα επιστρέψει στο cockpit στο GP Ρωσίας και στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς στο Abu Dhabi.

O Rossi δήλωσε:

Ευχαριστώ πολύ τη Manor Marussia που συνεχίζουν να πιστεύουν σε εμένα. Ήμουν έτοιμος γι’ αυτήν την ευκαιρία εδώ και αρκετό καιρό. Αρκετοί θα γνωρίζουν πως από το 2014 έχουμε καλή συνεργασία μεταξύ μας και υπήρχαν ανοιχτοί λογαριασμοί. Η Manor είναι μια μικρή ομάδα που έχει περάσει πολλά, αλλά έχει πάθος και ισχυρό χαρακτήρα. Έτσι με τιμά το γεγονός ότι θα γίνω κι εγώ μέλος αυτής της δύσκολης προσπάθειας που γίνεται.

Σχόλια

Σχόλια