Χειροτερεύει η κατάσταση στη Σιγκαπούρη

Χειροτερεύει η κατάσταση με το πυκνό νέφος και την αιθαλομίχλη στη Σιγκαπούρη με το PSI να είναι στο 222

Χειροτερεύει η κατάσταση με το πυκνό νέφος και την αιθαλομίχλη στη Σιγκαπούρη. Όπως αναφέραμε χθες (σχετικό θέμα) το GP Σιγκαπούρης απειλείται από μια μεγάλη φωτιά που έχει ξεσπάσει στα δάση της Ινδονησίας, η οποία έχει ανεβάσει τη ρύπανση στην ατμόσφαιρα σε ανθυγιεινά επίπεδα. Τη Δευτέρα 14/9 ο πρότυπος δείκτης ρύπανσης (PSI) ήταν στο 222 με τα ανθυγιεινά επίπεδα είναι μεταξύ 101 και 200.

Σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Περιβάλλοντος της Σιγκαπούρης οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν από τη Σουμάτρα φέρνουν το νέφος πάνω από την πόλη της Σιγκαπούρης και δυσχεραίνουν την κατάσταση. Οι βροχοπτώσεις στην περιοχή είναι συχνό φαινόμενο αλλά σύμφωνα με τον Οργανισμό μπορούν να προσφέρουν μόνο προσωρινή ανάπαυλα στην αιθαλομίχλη. Σύμφωνα πάντα με τον Οργανισμό η πρόβλεψη του PSI για τις επόμενες 24 ώρες αναμένεται να είναι σε ανθυγιεινά επίπεδα και μπορεί να μπει και στην κλίμακα των «πολύ ανθυγιεινά».

Η μειωμένη ορατότητα έχει προκαλέσει προβλήματα στην εναέρια κυκλοφορία, με πολλές πτήσεις να αλλάζουν πορεία. Επίσης πολλές υπαίθριες εκδηλώσεις έχουν ακυρωθεί.

Σχόλια

Σχόλια