Οι Button-Alonso ανυπομονούν για τη Σιγκαπούρη

Η McLaren-Honda ετοιμάζεται για τους στενούς δρόμους της Σιγκαπούρης όπου ο κινητήρας δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο

Οι Jenson Button και Fernando Alonso περιμένουν πώς και πώς το Grand Prix Σιγκαπούρης καθώς στους στενούς δρόμους της Marina Bay το μειονέκτημα που έχουν από τον κινητήρα της Honda θα μειωθεί σημαντικά. Ένα καλό παράδειγμα για το τι μπορεί να καταφέρει η McLaren-Honda το προσεχές 3ήμερο είναι το GP του Μονακό αλλά και το GP Ουγγαρίας. Και οι δύο πίστες δεν απαιτούν πολλά από τον κινητήρα και οι οδηγοί βασίζονται περισσότερο στο σασί. Η MP4-30 μέχρι στιγμής έχει δείξει ότι διαθέτει καλή αεροδυναμική λειτουργία.

Ο Button δήλωσε:

Πάντα υπάρχει μεγάλη προσμονή γι’ αυτόν τον αγώνα και σε αυτό δεν διαφέρουμε. Είχαμε μερικούς δύσκολους αγώνες αλλά όπως έχουμε πει εδώ και καιρό κάποιες από τις πίστες θα μας βολέψουν. Σίγουρα δεν περιμένουμε θαύματα μέσα σε μία ημέρα αλλά στη Σιγκαπούρη θα είναι καλύτερα για το πακέτο μας. Είναι μια φανταστική πίστα και είναι ο μεγαλύτερος σε διάρκεια αγώνας της χρονιάς. Επίσης βλέπουμε πολύ συχνά το Αυτοκίνητο Ασφαλείας στην πίστα. Έτσι εδώ όλα μπορούν να συμβούν. Ελπίζω να μάθουμε όσο περισσότερα γίνεται για το μονοθέσιο και να έχουμε ένα θετικό 3ήμερο. 

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε κι ο Alonso, που έχει κερδίσει στη Marina Bay το 2008 και το 2010.

Στη Σιγκαπούρη έχω κερδίσει δύο φορές και λατρεύω τον αγώνα σε αυτή την πίστα. Μαζί με τους μηχανικούς μου θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε ώστε να βρούμε το ιδανικό set-up όσο πιο γρήγορα γίνεται. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς θα αντιδράσει το μονοθέσιο σε αυτή την πίστα που απαιτεί υψηλή κάθετη δύναμη. Ελπίζω να έχουμε ένα θετικό 3ήμερο.

Σχόλια

Σχόλια