Αύξηση στην απόδοση των ιδιωτικών LMP1

Τα μη υβριδικά LMP1 αγωνιστικά θα δουν μια σειρά από βελτιώσεις στην απόδοση από τις 6H του COTA

Οι ιδιωτικές LMP1 ομάδες θα δουν μια σειρά από αλλαγές στην απόδοση των αγωνιστικών τους που θα τους αυξήσει την ταχύτητα στις 6H του Circuit of the Americas. H FIA Endurance Committee επιβεβαίωσε πως η χωρητικότητα καυσίμου, η ροή και η ενέργεια της βενζίνης θα υποστούν αλλαγές στα πρωτότυπα της Rebellion και της ByKolles, με στόχο να βρεθούν πιο κοντά σε απόδοση με τα εργοστασιακά LMP1.

Μέσα στις αλλαγές περιλαμβάνεται η αύξηση της μέγιστης ροής καυσίμου (από 101.4 σε 106.5 kg/h), αύξηση στην ενέργεια καυσίμου (από 70.6 σε 91.8 MJ/lap), αλλά και αύξηση κατά 7.6 λίτρα στη χωρητικότητα καυσίμου (από 67.4 σε 75 λίτρα).

Οι αλλαγές αυτές έρχονται μετά από την απογοητευτική εμφάνιση των ιδιωτικών LMP1 αγωνιστικών στις 6H του Nurburgring, καθώς η διαφορά από τις εργοστασιακές LMP1 ομάδες των Audi και Porsche ήταν πάνω από 5 δευτερόλεπτα. Οι αλλαγές στην εξισορρόπηση της απόδοσης των αγωνιστικών, θα εφαρμοστούν μόνο για τον αγώνα του Τέξας. Μετά τον αγώνα αναμένεται να πραγματοποιηθούν αναλύσεις ώστε να αποφασιστεί πώς θα κινηθούν στη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Στάθης Κοκκορόγιαννης

Σχόλια

Σχόλια