Αυτή είναι η νέα Aston Martin Vantage GTE του 2016

Η βρετανική εταιρία έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες του νέου «όπλου» της για την επόμενη χρονιά

Η Aston Martin Vantage GTE του 2016 είδε τα φώτα της δημοσιότητας από την ίδια την εταιρία, με το νέο αγωνιστικό να έχει μεγάλες αλλαγές και βελτιώσεις. Το νέο «όπλο» της Aston Martin βασίζεται πάνω στους νέους κανονισμούς της GTE που θα εφαρμοστούν το 2016. Το αυτοκίνητο αναμένεται να αγωνιστεί στο World Endurance Championship και στο Weather Tech United Sportscar Championship.

Το αγωνιστικό το οποίο θα κρατήσει τον V8 κινητήρα, έχει προσαρμοστεί στους νέους κανονισμούς που επιτρέπουν σημαντικές αλλαγές στην αεροδυναμική. Μια από τις αλλαγές είναι ο διαχύτης του οποίου το μήκος έχει αυξηθεί στα 100mm πέρα από το πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Στην ίδια απόσταση έχει αυξηθεί και η πίσω αεροτομή που είναι πλέον σημαντικά μεγαλύτερη.

Το μεγαλύτερο μέρος του αμαξώματος είναι καινούριο, το οποίο συνάδει επίσης με τα νέα στάνταρ ασφαλείας της FIA, που περιλαμβάνουν υποχρεωτική οπή ασφαλείας στην οροφή, ειδικό αφρό στη πόρτα του οδηγού, αλλά και νέο κάθισμα.

Ο τεχνικός διευθυντής της Aston Martin, Dan Sayers, δήλωσε.

Η FIA θέλει να αυξήσει τη διαφορά στην απόδοση μεταξύ των GTE και των GT3, εστιάζοντας κυρίως στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου. Αυτό σημαίνει πως το αγωνιστικό διατηρεί την ταυτότητα του αυτοκινήτου δρόμου. Επίσης, η εστίαση στην αεροδυναμική και όχι στις αλλαγές στον κινητήρα και σε μηχανικά μέρη σημαίνει πως μειώνουμε την ανάγκη των δαπανηρών δοκιμών αντοχής.

Στάθης Κοκκορόγιαννης

Σχόλια

Σχόλια