Ράλι Αυστραλίας 3η ημέρα: Νίκη και πρωτάθλημα για Ogier

  O Sebastien Ogier κατέκτησε για τρίτη συνεχόμενη φορά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι νικώντας στο Ράλι Αυστραλίας

  O Sebastien Ogier κατέκτησε για τρίτη συνεχόμενη φορά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι νικώντας στο Ράλι Αυστραλίας. Ο Γάλλος αυτή τη φορά κουράστηκε καθώς χρειάστηκε να παλέψει με τους Jari-Matti Latvala και Kriss Meeke, οι οποίοι τελικά συμπλήρωσαν την 3άδα στη 2η και 3η θέση αντίστοιχα.

  Με αυτόν τον τίτλο ο Ogier ανέβηκε στην 4η θέση της λίστας των πρωταθλητών ράλι, πίσω από τους Juha Kankkunen και Tommi Makinen οι οποίοι έχουν από 4, και φυσικά πίσω από τον πολυπρωταθλητή Sebastien Loeb ο οποίος έχει 9.

  O Ogier έχασε χρόνο την πρώτη ημέρα καθώς έμπαινε πρώτος στις ΕΔ διαδρομές και σκούπιζε τον δρόμο. Ωστόσο πάτησε τέρμα το γκάζι στο VW Polo R WRC και χωρίς λάθη κατάφερε να καλύψει το χαμένο έδαφος και να φτάσει στη νίκη. Κατά τη διάρκεια του ράλι οι Latvala και Meeke έδειξαν καλό ρυθμό αλλά τελικά δεν κατάφεραν να συγκρατήσουν τον πρωταθλητή.

  Στην 4η θέση βρέθηκε ο Andreas Mikkelsen ο οποίος λόγω ποινής 10 δευτερολέπτων δεν κατάφερε να νικήσει τον Meeke και να κάνει το 1-2-3 για την VW. Ο Hayden Paddon συμπλήρωσε την 5άδα κρατώντας ψηλά τη σημαία της Hyundai. Πίσω οι Tanak, Neuville, Sordo, Evans και Al-Attiyah συμπλήρωσαν τη 10άδα.

  To WRC συνεχίζεται στις 1-4/10 με το Ράλι Γαλλίας στην Κορσική.

  Αποτελέσματα

  Σχόλια

  Σχόλια