Φήμες: Δοκιμές της Honda με μονοθέσιο Super Formula

Φήμες αναφέρουν πως οι Ιάπωνες σκοπεύουν να δοκιμάσουν τον κινητήρα τους σε μονοθέσιο Super Formula στη Suzuka

Το 2015 μπορεί με άνεση να χαρακτηριστεί καταραμένη χρονιά για τη Honda καθώς σε καμία περίπτωση δεν περίμενε τέτοια παταγώδη αποτυχία στην F1. Σίγουρα δεν περίμεναν πως θα επιστρέψουν κι αμέσως θα πάρουν το πρωτάθλημα αλλά κι από την άλλη δεν είχαν φανταστεί πως θα είναι τόσο πίσω από τον ανταγωνισμό. Η συνεργασία της με τη McLaren περνάει από 40 κύματα αλλά και οι δύο πλευρές δηλώνουν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να τα σπάσουν. Η Honda δουλεύει νύχτα μέρα προσπαθώντας να βρει λύσεις στα προβλήματα αξιοπιστίας κι απόδοσης. Μπορεί ήδη να έχει χρησιμοποιήσει κάποια από τα διαθέσιμα tokens αλλά η διαφορά παραμένει τεράστια.

Στο Grand Prix Ιταλίας φάνηκε η πραγματική κατάσταση του κινητήρα με τον Fernando Alonso να έχει κατά 16 χλμ./ώρα μικρότερη τελική ταχύτητα από τον κινητήρα της Mercedes. Η Honda κατάφερε κι έπιασε τα 338χλμ/ώρα την ώρα που κάποια από τα μονοθέσια του GP2 ακούμπησαν τα 331 χλμ/ώρα.

Η Honda λοιπόν σχεδιάζει να αλλάξει διάταξη στον κινητήρα της το 2016. Όμως εκτός από αυτό, σύμφωνα με το Autosprint, οι Ιάπωνες σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν δοκιμές με μονοθέσιο Super Formula στη Suzuka.

Σχόλια

Σχόλια