Η Volkswagen πραγματοποίησε δοκιμές για το 2017

  Οι Γερμανοί πραγματοποίησαν ένα 3ήμερο δοκιμών στη Φινλανδία με τον Gronholm στο τιμόνι ενός τροποποιημένου Polo R WRC του 2014

  Μπορεί το πρωτάθλημα του 2015 να μην έχει τελειώσει αλλά η Volkswagen έχει ήδη ξεκινήσει δοκιμές για το 2017. Οι Γερμανοί πραγματοποίησαν ένα 3ήμερο δοκιμών στη Φινλανδία με τον Marcus Gronholm στο τιμόνι ενός τροποποιημένου Polo R WRC του 2014. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της VW, Jost Capito, οι δοκιμές αυτές έγιναν για να συλλέξουν αεροδυναμικά δεδομένα.

  Είμαστε μπροστά από τον προγραμματισμό μας οπότε τροποποιήσαμε κατάλληλα ένα Polo WRC του 2014 ώστε να πάρουμε τις πρώτες αεροδυναμικές μετρήσεις. Θέλαμε απλώς να δούμε τις αντιδράσεις του σε γρήγορες διαδρομές. Έτσι η Φινλανδία ήταν το καλύτερο μέρος γι’ αυτό το τεστ. Το αυτοκίνητο δείχνει εντάξει με το φαρδύτερο αμάξωμα και το μπροστινό splitter (σ.σ βοηθά στην καλύτερη ροή του αέρα από το κάτω μέρος του αυτοκινήτου). Όμως δεν υπάρχει κάποια σημαντική διαφορά από αυτό που έχουμε τώρα. Το 2017 όμως θα γίνουν μεγάλες αλλαγές. Στην πραγματικότητα αυτή τη στιγμή δοκιμάσαμε απλώς μερικά εξαρτήματα που δεν είχαμε δει πώς αντιδρούν στην αεροδυναμική σήραγγα.

  Ο  Gronholm δήλωσε:

  Δεν ήθελαν να μου πουν πολλά αλλά το αυτοκίνητο ήταν καλό. Δεν μπορώ να κάνω κάποια σύγκριση καθώς δεν έχω οδηγήσει το συγκεκριμένο αυτοκίνητο στη Φινλανδία. Οι δοκιμές ήταν 3 γεμάτες ημέρες κι εξελίχθηκαν πολύ καλά. Έχουν κάνει κάποιες μικροαλλαγές στο αυτοκίνητο, το οποίο μάλιστα ακούγεται καλύτερα. Σίγουρα είναι στον σωστό δρόμο.

  Σχόλια

  Σχόλια