Η Pirelli θέλει καλύτερη επικοινωνία

Οι Ιταλοί ζητούν μηνιαίες συναντήσεις με ομάδες κι οδηγούς ώστε να συζητούν τα προβλήματα που προκύπτουν

Τον τελευταίο καιρό η Pirelli έχει βρεθεί στο επίκεντρο της επικαιρότητας όσον αφορά στην F1. Όλα ξεκίνησαν στο Grand Prix Βελγίου με δύο κλαταρίσματα, των Nico Rosberg και Sebastian Vettel, το δεύτερο μάλιστα κόστισε το βάθρο για τη Ferrari. Στη συνέχεια υπήρξαν αλλαγές στους κανονισμούς για τις πιέσεις των ελαστικών και στη Monza παραλίγο να έχουμε ποινές μετά τον αγώνα. Ωστόσο η Mercedes κι ο Lewis Hamilton γλύτωσαν τις ποινές καθώς δεν υπήρχε σαφήνεια στους κανονισμούς και στο πότε ακριβώς θα γίνεται η μέτρηση της πίεσης. Μετά από όλα αυτά, ο Paul Hembery, αγωνιστικός διευθυντής της Pirelli, θέλει μηνιαίες συναντήσεις με τους οδηγούς και τις ομάδες ώστε να υπάρχει καλύτερη επικοινωνία και να αποφευχθούν παρόμοια γεγονότα.

Χρειάζεται καλύτερη επικοινωνία οπότε πρέπει να συμφωνήσουμε σε πιο συχνές συναντήσεις με τους οδηγούς, τις ομάδες και τους υπόλοιπους παράγοντες της F1 ώστε να συζητάμε πώς θα γίνει καλύτερο το σπορ. Είναι πολύ σημαντικό όλοι να δουλεύουμε προς την ίδια κατεύθυνση κι όλοι να κάνουμε τη δουλειά που μας έχει δοθεί. Πρέπει λοιπόν να συζητήσουμε τις απόψεις μας κι αν τότε υπάρχει μεγάλη διαφορά τότε θα χρειαστεί να βρούμε λύσεις.

Ο Βρετανός συνέχισε λέγοντας πως οι οδηγοί είναι πρόθυμοι να συνεργαστούν με την Pirelli. Επίσης έκανε σαφές ότι δεν υπάρχει πίεση για την παρουσία στις συναντήσεις.

Το λάθος μας είναι ότι δεν έχουμε σωστή επικοινωνία με τους οδηγούς, αλλά υπάρχει μεγάλη προθυμία από μεριάς τους να συνεργαστούν μαζί μας. Δεν υπάρχει αμφιβολία.

Τέλος ο Hembery μίλησε για το 2017 που θα κάνουν την παρουσία τους τα φαρδύτερα ελαστικά, βελτιώνοντας τον ρυθμό των μονοθεσίων.

Το πρόβλημα είναι ότι οι οδηγοί θέλουν κάτι άλλο από αυτό που θέλει το σπορ. Επίσης διαφορετική άποψη έχει και το κοινό. Πρέπει λοιπόν να συζητηθούν τα πράγματα ώστε να ξέρουμε πώς θα πάει η κατάσταση από το 2017 και μετά.

Σχόλια

Σχόλια