Ο Alonso θέλει Button για το 2016

Ο Ισπανός δηλώνει ότι η εμπειρία του Βρετανού χρειάζεται στη McLaren-Honda και συνεργάζονται πολύ καλά

Ο Fernando Alonso πιστεύει ότι η McLaren πρέπει να κρατήσει τον Jenson Button και για το 2016 καθώς η συνεργασία τους είναι πολύ καλή και βοηθάει την ομάδα να εξελιχθεί. Η McLaren-Honda διανύει μία πολύ δύσκολη χρονιά καθώς ο ιαπωνικός κινητήρας δεν αποδίδει τα αναμενόμενα. Έτσι υπάρχουν συνεχώς αναβαθμίσεις αλλά κι εξερεύνηση νέων δρόμων. Σε αυτό το κομμάτι χρειάζεται εμπειρία και σύμφωνα με τον Alonso, ο Button διαθέτει όλα τα στοιχεία που χρειάζεται αυτή τη στιγμή η ομάδα. Το συμβόλαιο του Βρετανού ολοκληρώνεται φέτος αλλά η McLaren έχει την επιλογή να ανανεώσει αυτόματα για το 2016. Ο Eric Boullier, αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας, έχει δηλώσει ότι σκοπεύουν να τον κρατήσουν και του χρόνου αλλά αυτή είναι μία απόφαση που θα πάρει το ΔΣ του Woking μαζί με τον Ron Dennis. Ελπίζουμε να μην περιμένουμε ξανά μέχρι τον Δεκέμβριο όπως έγινε πέρυσι.

Ο Alonso δήλωσε:

O Jenson όλη τη χρονιά είναι πολύ καλός, συνεργαζόμαστε στενά και βοηθάμε την ομάδα. Η εμπειρία που διαθέτει ο Jenson είναι πάρα πολύ σημαντική για τις αναβαθμίσεις που έρχονται στο μονοθέσιο, τόσο στο κομμάτι του κινητήρα όσο και στην αεροδυναμική. Έτσι, αν τελικά ο Jenson μείνει θα είναι καλό για την ομάδα. Αν αποφασίσουν ότι χρειάζεται να αλλάξουν κάτι τότε φαντάζομαι ότι θα υπάρξουν μειονεκτήματα αλλά και πλεονεκτήματα. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι συνεργάζομαι πολύ καλά με τον Jenson κι αυτό βοηθάει την παραγωγικότητα της ομάδας. Όμως κι εγώ μαθαίνω πολλά. Αν συνεργαστώ με κάποιον άλλον δεν μπορώ να ξέρω πώς θα είναι. Όμως η απόφαση που θα πάρουν θα είναι η καλύτερη για την ομάδα. Ελπίζω να γίνει πριν τα Χριστούγεννα.

Αν τελικά ο Button μείνει εκτός McLaren τότε το πιθανότερο είναι να τον δούμε κι εκτός F1. Αυτό ίσως ανοίξει τον δρόμο για το WEC, κάτι το οποίο τον προτρέπει να δοκιμάσει ο Mark Webber (σχετικό θέμα).

Σχόλια

Σχόλια