Με 31 συμμετοχές οι 6H του COTA

H FIA έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα με τις συμμετοχές που θα πάρουν μέρος στο Lone Star Le Mans

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC) ταξιδεύει στο Τέξας για τη μοναδική επίσκεψή του στην αμερικανική ήπειρο με τις 6H του COTA. Εκεί το WEC δεν θα είναι μόνο του καθώς θα πραγματοποιηθεί και ο αγώνας του TUSC με αποτέλεσμα αυτό το αγωνιστικό γεγονός να ονομαστεί Lone Star Le Mans.

Ο πέμπτος γύρος του πρωταθλήματος θα έχει ένα grid από 31 συμμετοχές, με τα LMP1 της Nissan να μην παίρνουν ξανά μέρος στον αγώνα. Ενδέχεται να τα δούμε το νωρίτερο στις 6H της Shanghai.

Ο αγώνας αυτός είναι ο εντός έδρας για την Tequila Patron ESM αλλά και για τον Patrick Dempsey που θέλουν να κάνουν μια καλή εμφάνιση χωρίς προβλήματα μπροστά στο κοινό τους.

Ο Nicolas Lapierre θα αντικαταστήσει τον Nick Tandy στην KCMG. Ο Γάλλος θα βρεθεί ξανά πίσω από το τιμόνι του #47 Oreca 05, που μαζί με τους Richard Bradley και Matt Howson κέρδισαν τις 24H του Le Mans τον Ιούνιο.

Ο Stefan Mucke θα χάσει τον αγώνα, με τον Darren Turner και τον Jonny Adam να αναλαμβάνουν την #97 Aston Martin Vantage στην GTE-Pro.

Ο νικητής του Le Mans, Earl Bamber, θα παραμείνει για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα στην Abu Dhabi Proton Racing με τη #88 Porsche 911RSR.

Ο αγώνας για τις 6H του COTA είναι προγραμματισμένος για τις 17-19 Σεπτεμβρίου.

Στάθης Κοκκορόγιαννης

Σχόλια

Σχόλια