Σφοδρό ατύχημα για Ostberg τον θέτει εκτός Ράλι Αυστραλίας

  Ο Ostberg είχε σύγκρουση με φορτηγό στις αναγνωριστικές του Ράλι Αυστραλίας και δεν θα αγωνιστεί

  Το Ράλι Αυστραλίας δεν ξεκίνησε καλά για τον Mads Ostberg και τη Citroen καθώς ο Νορβηγός είχε ένα τρομακτικό ατύχημα στις αναγνωριστικές ΕΔ με αποτέλεσμα να τεθεί εκτός δράσης. Ο Ostberg στάθηκε τυχερός που δεν χτύπησε σοβαρά καθώς στην τελευταία αναγνωριστική ΕΔ βρήκε στον δρόμο του ένα φορτηγό. Ο Ostberg τη γλύτωσε με μώλωπες στα πλευρά. Ο συνοδηγός του, Jonas Andersson, είχε κάποιες ενοχλήσεις μετά το ατύχημα αλλά και οι δύο πήραν το «ΟΚ» από το ιατρικό επιτελείο του WRC.

  Ωστόσο δεν θα αγωνιστούν στο ράλι καθώς την επομένη του ατυχήματος βγήκαν πάλι στις ΕΔ για αναγνωριστικά περάσματα αλλά δεν ένιωθαν έτοιμοι. Το κενό για τη Citroen θα καλύψει ο νεαρός Stephane Lefebvre, ο οποίος είναι ο πρωταθλητής στην κατηγορία Junior WRC.

  Το δελτίο Τύπου αναφέρει:

  Μετά το ατύχημα και οι δύο έχουμε έντονους πόνους. Είμαστε τυχεροί που τη γλυτώσαμε αλλά η σύγκρουση ήταν σφοδρή κι αυτό μας έχει καταπονήσει. Από τη στιγμή που μπήκαμε ξανά στο αυτοκίνητο καταλάβαμε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αγωνιστούμε υπό αυτές τις συνθήκες. Είμαστε πολύ απογοητευμένοι με τους διοργανωτές. Αυτό ήταν ένα πολύ σημαντικό ράλι για εμάς, δεν γίνεται να επαναληφθεί κάτι τέτοιο. Η ασφάλεια προέχει.

  ostberg-aus-crash-recce-15

  Σχόλια

  Σχόλια