Νέος κινητήρας βενζίνης 163PS για το Nissan X-TRAIL

  Η Nissan επεκτείνει περαιτέρω την πλούσια γκάμα του X-TRAIL με την προσθήκη ενός νέου, υπερτροφοδοτούμενου βενζινοκινητήρα απόδοσης 163PS

  Δελτίο Τύπου

  Η Nissan επεκτείνει περαιτέρω την πλούσια γκάμα του X-TRAIL με την προσθήκη ενός νέου, υπερτροφοδοτούμενου βενζινοκινητήρα απόδοσης 163PS. Με την κωδική ονομασία DIG-T 163 , ο νέος αυτός τετρακύλινδρος βενζινοκινητήρας 1.6 λίτρων, πληροί τους αυστηρούς κανονισμούς εκπομπών ρύπων EURO6, συνδυάζοντας συναρπαστικές επιδόσεις με χαμηλές εκπομπές CO2 και εξαιρετική οικονομία καυσίμου.

  Ρυθμισμένος ειδικά για το X-TRAIL, ο νέος DIG-T 163 συνδυάζει την προηγμένη τεχνολογία στα συστήματα υπερσυμπίεσης με μια σειρά από πρόσθετες λειτουργίες που έχουν σχεδιαστεί προκειμένου να μεγιστοποιήσουν την απόδοση και την οικονομία. Το συγκεκριμένο μηχανικό σύνολο αποδίδει 163PS στις 5.600 σ.α.λ και 240Nm ροπής μεταξύ 2.000 και 4,000 σ.α.λ. Αυτά τα εντυπωσιακά μεγέθη αναδεικνύουν την πετυχημένη φιλοσοφία της Nissan στο downsizing και αποδεικνύουν ότι δεν χρειάζονται μεγάλου κυβισμού κινητήρες για την επίτευξη ισχυρής επιτάχυνσης και ευελιξίας.

  Όπως ακριβώς και με τους υπόλοιπους κινητήρες της νέας γενιάς X-TRAIL, ο καινούργιος DIG-T 163 είναι εξοπλισμένος με το σύστημα ανάφλεξης Start / Stop, προσδίδοντας μια κορυφαία ποιότητα κύλισης που ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις του οδηγού του. Με επιτάχυνση από 0 έως 100 χλμ/ω σε μόλις 9,7 δευτερόλεπτα και με τελική ταχύτητα στα 200 χλμ/ω, o νέος κινητήρας προσφέρει απλόχερα συναρπαστικές επιδόσεις στο κορυφαίο crossover της Nissan. Επιπλέον, για τους λάτρεις της περιπέτειας, ο νέος κινητήρας φροντίζει για την μεγάλη ελκτική ικανότητα του X-TRAIL, που στη συγκεκριμένη περίπτωση φτάνει τα 1800 κιλά.

  Ο νέος DIG-T 163, εντυπωσιάζει ακόμη περισσότερο με τα στοιχεία που αφορούν την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές ρύπων. Τα X-TRAIL που θα εφοδιάζονται με το νέο μοτέρ έχουν μικτό κύκλο κατανάλωσης καυσίμου μόνο 6.2l / 100km, ενώ οι εκπομπές CO2 ξεκινούν από τα 145 g/ km.

  Ο νέος κινητήρας DIG-T 163 θα είναι διαθέσιμος το προσεχές φθινόπωρο, με κίνηση στους εμπρός τροχούς και με χειροκίνητο κιβώτιο έξι ταχυτήτων.

  Σχόλια

  Σχόλια