Η Renault είναι κοντά στην έξοδο από την F1

Το μέλλον της Renault στην F1 φαίνεται δυσοίωνο καθώς οι συζητήσεις με τον Bernie Ecclestone δεν εξελίσσονται καλά

Το μέλλον της Renault στην F1 φαίνεται δυσοίωνο καθώς οι συζητήσεις με τον Bernie Ecclestone για το χρηματικό μπόνους από τα τηλεοπτικά δικαιώματα δεν εξελίσσονται καλά. Οι Γάλλοι πλέον έχουν μπει στην τελική ευθεία, ή θα εξαγοράσουν τη Lotus και θα συνεχίσουν ως κανονική ομάδα από το 2016 και μετά ή θα φύγουν. Η επιλογή να παραμείνουν ως προμηθευτές κινητήρων δεν υπάρχει καθώς δεν το επιθυμούν. Η συνεργασία τους με τις Red Bull Racing και Toro Rosso θα ολοκληρωθεί στο τέλος του 2015 (σχετικό θέμα).

Αυτό που ζητά η Renault από τον Ecclestone είναι να μπουν στο «club» των ισχυρών ομάδων και να έχουν χρηματικό μπόνους από τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Αυτή τη στιγμή οι ομάδες που έχουν αυτό το προνομιακό μπόνους είναι οι Ferrari, Red Bull, Mercedes, McLaren και Williams. Αυτή τη στιγμή λοιπόν γίνεται ένα παζάρι για τα χρήματα από τα πρωταθλήματα 2005 και 2006 τα οποία κατέκτησαν οι Γάλλοι. Η Renault ζητά αυτά τα χρήματα που υπολογίζονται περίπου στα 30 εκατομμύρια ευρώ αλλά και οποιοδήποτε ποσό προκύψει από τη φετινή χρονιά. Οι Γάλλοι πατάνε στη μεγάλη ιστορία τους στην F1, 168 νίκες, 11 πρωταθλήματα οδηγών και 12 κατασκευαστών. Όμως μόλις 2 από αυτά ήταν με δική τους ομάδα, σε όλα τα άλλα ήταν προμηθευτές κινητήρων κι εδώ είναι η ένσταση του Ecclestone.

Το μέλλον της Renault είναι απόλυτα συνδεδεμένο με αυτό της Lotus καθώς αν οι Γάλλοι δεν τα βρουν με τη FOM και τελικά αποχωρήσουν από την F1 τότε θα ακολουθήσει και η Lotus διότι δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να υποστηρίξει άλλη χρονιά στην F1. Αν συμβεί αυτό, το πλήγμα για την F1 θα είναι μεγάλο!

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά πως λειτουργεί το σύστημα πληρωμών της FOM.

Σχόλια

Σχόλια