Ούτε Renault, ούτε Mercedes, αλλά Ferrari για την RBR

Red Bull Racing και Toro Rosso ετοιμάζονται για κινητήρες Ferrari το 2016

Τον τελευταίο καιρό ένα από τα θέματα που μας απασχολεί στην F1 είναι με τι κινητήρες θα αγωνίζεται η Red Bull Racing στο μέλλον. Οι σχέσεις των «ταύρων» με τη Renault έχουν φτάσει στο… αμήν και πλέον θεωρείται σίγουρο ότι δεν θα συνεχίσουν μαζί το 2016. Δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση αλλά μπορείτε να το θεωρείτε δεδομένο.  Αρχικά η Renault είχε δηλώσει ότι θα τιμήσει το συμβόλαιό της με την RBR, το οποίο ολοκληρώνεται στο τέλος της επόμενης χρονιάς, αλλά η συνεργασία τους έφτασε στο τέλος της μετά από κοινή απόφαση. Ο τερματισμός της συνεργασίας ισχύει και για την Toro Rosso.

Μετά από αυτό οι πιθανοί προμηθευτές για την RBR είναι οι Mercedes και Ferrari. Όμως η γερμανική εταιρεία είπε όχι, με το ΔΣ να παίρνει αυτή την απόφαση αμέσως μετά την είδηση ότι η RBR ολοκληρώνει τη συνεργασία της με τη Renault. Στη Mercedes φοβούνται πως αν παρέχουν τους κινητήρες τους στην RBR τότε αυτό μπορεί να τους γυρίσει μπούμερανγκ. Σε καμία περίπτωση δεν θέλουν να δουν τους «ταύρους» να νικούν τα «ασημί βέλη» έχοντας τον κινητήρα τους.

Έτσι οι κινητήρες των Ιταλών είναι μονόδρομος. Η RBR και η STR έχουν συνεργαστεί ξανά στο παρελθόν με τη Ferrari. Η RBR το 2006 και η STR από το 2007 μέχρι και το 2012. Σε αντίθεση με τη Mercedes, η Scuderia δεν φοβάται να προμηθεύσει κινητήρες τους αντιπάλους της, ο Maurizio Arrivabene το ξεκαθάρισε με δηλώσεις του στη Monza.

Όλο αυτό αφήνει τη Renault χωρίς ομάδα για το 2016. Αυτό σημαίνει ότι ή θα αγοράσει τη Lotus και θα συνεχίσει ως πλήρης ομάδα στην F1 ή θα αποχωρήσει. Αν συμβεί το δεύτερο τότε είναι πολύ πιθανό να δούμε και τη Lotus εκτός F1 καθώς αν δεν εξαγοραστεί από τους Γάλλους δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να συνεχίσει.

Σχόλια

Σχόλια