Η ιταλική κυβέρνηση έχει αναλάβει δράση για τη Monza

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας βρέθηκε στη Monza για τη διάσωση της πίστας και την παραμονή της στην F1

To Grand Prix Ιταλίας ολοκληρώθηκε αλλά οι συζητήσεις σχετικά με το μέλλον της Monza στην F1 συνεχίζονται. Ο Bernie Ecclestone έχει δηλώσει, εδώ και μερικούς μήνες, πως αν η ιταλική πίστα δεν πληρώσει τα απαιτούμενα χρήματα τότε δεν θα συνεχίσει στο πρόγραμμα μετά το 2016. Το συμβόλαιο της Monza με την F1 ολοκληρώνεται στο τέλος του 2016 και ήδη έχουν γίνει οι πρώτες επαφές με την Imola, η οποία επιθυμεί να επιστρέψει στην κορωνίδα του μηχανοκινήτου αθλητισμού. Ο Ecclestone ζητά από τη Monza να πληρώσει τα χρήματα που δίνουν και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές πίστες, καθώς μέχρι τώρα οι Ιταλοί έδιναν λιγότερα. Την ημέρα του αγώνα στη Monza βρέθηκε κι ο πρωθυπουργός της χώρας δείχνοντας πως το θέμα της διάσωσης έχει πάρει εθνικές διαστάσεις.

Ο Ecclestone σε νέες δηλώσεις του από τη Monza είπε πως αν δεν πληρώσουν δεν θα συνεχίσουν. Ο Andrea Dell’Orto, πρόεδρος της εταιρείας που διαχειρίζεται τη Monza, δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται και τόνισε πως δεν υπάρχει λόγος για πανικό. Ωστόσο έκανε σαφές ότι η πίστα χρειάζεται την υποστήριξη της ιταλικής κυβέρνησης για να μπορέσει να συνεχίσει στην F1.

Η συνάντηση που έγινε στη Monza ήταν φιλική και είχε θετικό αποτέλεσμα. Η κατάσταση είναι δύσκολη αλλά γίνονται σκληρές προσπάθειες για να βρεθεί λύση. Ο Ecclestone εκτιμά τις προσπάθειές μας αλλά αυτή σίγουρα δεν θα είναι η τελευταία συνάντηση, θα υπάρξουν κι άλλες. Επίσης γνωρίζει πως για να καλυφθεί το κενό μεταξύ των απαιτήσεών του και των δυνατοτήτων μας θα χρειαστεί εξωτερική βοήθεια. Αναφέρομαι κυρίως στην περιφέρεια της Λομβαρδίας, η οποία εδώ και μήνες παίζει τον ρόλο της αλλά όπως φαίνεται δεν είναι αρκετό.

Σχόλια

Σχόλια