Ο Arrivabene δεν αποκλείει λάθος του Raikkonen

Ο επικεφαλής της Ferrari δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να έχει γίνει λάθος από τον Raikkonen και το κόλλημα στην εκκίνηση να μην προκλήθηκε από μηχανικό πρόβλημα

Η Ferrari ξεκίνησε τον αγώνα στη Monza με μεγάλες βλέψεις αλλά όταν έσβησαν τα κόκκινα φώτα και οι άνθρωποι της ομάδας είδαν τον Kimi Raikkonen να μην εκκινεί σωστά και να πέφτει τελευταίος, πρέπει να έπαθαν ένα mini εγκεφαλικό. Μπορεί τελικά να τερμάτισε 5ος αλλά όπως εξελίχθηκε ο αγώνας η Ferrari θα μπορούσε να είχε κάνει εύκολα το 2-3. Ο επικεφαλής της ομάδας, Maurizio Arrivabene, μιλώντας μετά την ολοκλήρωση του αγώνα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να έχει γίνει λάθος από τον Raikkonen και το κόλλημα στην εκκίνηση να μην προκλήθηκε από μηχανικό πρόβλημα.

Αν πρόκειται για μηχανικό πρόβλημα τότε θα σας ενημερώσουμε. Κοιτάζοντας τα πλάνα από την τηλεόραση φαίνεται πως δυσκολεύεται με κάτι ή έχει μπερδέψει κάτι στη διαδικασία που ακολουθεί με τα δάχτυλά του. Όμως θα ήταν λάθος να βγάλουμε συμπεράσματα πριν αναλύσουμε τα δεδομένα. Αυτό που έχω να πω είναι ότι είχε μια φανταστική περίοδο κατατακτήριων δοκιμών κι έκανε έναν πολύ καλό αγώνα. Έχασε πολλές θέσεις αλλά προσπάθησε κι έκανε προσπεράσεις. Είμαστε ευχαριστημένοι. Φυσικά το ιδανικό θα ήταν να βλέπαμε τον Kimi να περνά πρώτος στην πρώτη στροφή. Όμως έχουμε έναν οδηγό που τερμάτισε 2ος και είμαστε 2οι στο πρωτάθλημα. Αυτό είναι καλό.

Από την άλλη ο Raikkonen θεωρεί πως δεν έκανε κάποιο λάθος στη διαδικασία εκκίνησης.

Μόλις άφησα τον συμπλέκτη ο κινητήρας κόλλησε. Απ’ όσο γνωρίζω δεν έκανα κάποιο λάθος αλλά μάλλον υπήρξε πρόβλημα με τον δεύτερο συμπλέκτη, το σημείο σύμπλεξης δεν ήταν σωστό. Είμαι σίγουρος ότι τα έκανα όλα σωστά, όμως δεν γνωρίζω περισσότερα. Όπως και να έχει έμεινα τελευταίος και στη συνέχεια έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα. Τερμάτισα 5ος αλλά όταν εκκινείς από τη 2η θέση και στην πρώτη στροφή είσαι τελευταίος δεν είναι το ιδανικό.

Σχόλια

Σχόλια