Μαρτύριο η Monza για τη McLaren-Honda

Οι Alonso και Button έχουν αφήσει πίσω τους τις ατελείωτες ευθείες στην Ιταλία κι ετοιμάζονται για Σιγκαπούρη

Τα μαρτύριο που λέγεται Ιταλικό Grand Prix τελείωσε για τους Jenson Button και Fernando Alonso και τώρα ελπίζουν πως η σφιχτή χάραξη στη Σιγκαπούρη θα τους βοηθήσει για ένα καλό αποτέλεσμα. Η McLaren-Honda γνώριζε από την αρχή ότι θα έχει πολύ δύσκολο έργο στις ατελείωτες ευθείες της Monza, ωστόσο και οι δύο οδηγοί πάλεψαν πολύ σκληρά μέχρι το τέλος. Για τον Alonso το τέλος ήρθε πρόωρα καθώς αναγκάστηκε να εγκαταλείψει λίγο πριν την καρό σημαία λόγω προβλήματος στον κινητήρα. O Button από την άλλη είχε καλύτερο αγώνα και κατάφερε να τερματίσει στη 14η θέση.

Ο Button δήλωσε:

Έκανα καλή εκκίνηση και πέρασα μερικά μονοθέσια στην πρώτη στροφή. Ολόκληρος ο πρώτος γύρος ήταν καλός και νομίζω ότι είχα ανέβει 9ος. Στη συνέχεια δυστυχώς το μόνο που έκανα ήταν να βλέπω τους υπόλοιπους να με προσπερνούν. Δυστυχώς ο Fernando δεν έμεινε στον αγώνα κι έχασα την ευκαιρία για μια όμορφη μάχη μαζί του. Μπορεί για τους άλλους να είναι εύκολο να μας περάσουν αλλά μεταξύ μας η προσπέραση δεν είναι τόσο εύκολη.

Ο Alonso δήλωσε:

Είχα καλή εκκίνηση αλλά κάποιοι έπεσαν πάνω μου στην πρώτη στροφή κι έχασα χρόνο. Είχα διαφορετική στρατηγική από τον Jenson, εγώ ήμουν με τη μέση γόμα κι εκείνος με τη μαλακή, η οποία ήταν ένα δευτερόλεπτο ταχύτερη. Ωστόσο η μάχη δεν έγινε καθώς στους τελευταίους γύρους αντιμετώπισα προβλήματα ισχύος κι αναγκάστηκα να εγκαταλείψω.

Σχόλια

Σχόλια