Νέο ρεκόρ αλλαγής κινητήρα από την RBR

Η RBR μπορεί να βρέθηκε εκτός 10άδας στις κατατακτήριες αλλά στην αλλαγή κινητήρα ήταν στην pole

Η Red Bull Racing ταξίδεψε στην Ιταλία γνωρίζοντας ότι θα έχει ένα δύσκολο 3ήμερο, ωστόσο οι μηχανικοί του Daniel Ricciardo μέχρι στιγμής έχουν ζήσει έναν εφιάλτη. Το Σάββατο το πρωί, για το FP3, τοποθέτησαν νέο κινητήρα στον Αυστραλό αλλά δυστυχώς αυτός άντεξε μόλις μερικούς γύρους κι έτσι χρειάστηκε να τοποθετήσουν νέα μονάδα της Renault για τις κατατακτήριες δοκιμές. Ο Ricciardo μόλις που κατάφερε να συμπληρώσει έναν χρονομετρημένο γύρο στο Q1 και μπήκε στο Q2. Αυτό ήταν όμως, στη συνέχεια δεν προσπάθησε ξανά καθώς δεν είχε νόημα λόγω των ποινών που θα δεχθεί. Ωστόσο ο Αυστραλός το διασκέδασε λέγοντας πως οι μηχανικοί του σημείωσαν νέο ρεκόρ χρόνου για την αλλαγή κινητήρα.

Σήμερα το πρωί βάλαμε νέο κινητήρα στο μονοθέσιο, όμως κράτησε μόλις για μερικούς γύρους. Τα παιδιά στο γκαράζ κάνανε εξαιρετική δουλειά κι ετοιμάσανε το μονοθέσιο για το Q1. Νομίζω πως έκαναν νέο ρεκόρ καθώς η προηγούμενη καλύτερη επίδοση ήταν στις 2 ώρες ενώ τώρα άλλαξαν κινητήρα σε 1 ώρα και 40 λεπτά. Το ότι κατάφερα να κάνω έναν γύρο ήταν σαν νίκη, νομίζω πως όλοι πανηγύρισαν όταν βγήκα στην πίστα. Αύριο εκκινώ από το πίσω μέρος του grid και θα προσπαθήσω να κερδίσω μερικές θέσεις. Το θετικό είναι πως μου αρέσουν οι προσπεράσεις και σε αυτή την πίστα μπορείς να δοκιμάσεις. Ανυπομονώ για τον αγώνα αύριο.

Ο Daniil Kvyat σημείωσε τη 14η επίδοση στις κατατακτήριες δοκιμές και δήλωσε:

Δεν ξέρω από πού εκκινώ αύριο, θα μάθω μόλις εφαρμοστούν όλες οι ποινές. Αύριο χρειαζόμαστε έναν καλό αγώνα και θα προσπαθήσω να κερδίσω μερικές θέσεις. Είναι μακρύς αγώνας κι έχω στόχο τους βαθμούς. Δεν θα είναι εύκολο αλλά θα προσπαθήσω.

Σχόλια

Σχόλια