Ο Massa θέλει να βοηθήσει τις δοκιμές κλειστού cockpit

Ο Βραζιλιάνος μιλώντας για τη λύση του κλειστού cockpit δήλωσε ότι θέλει να βοηθήσει ώστε να βελτιωθεί η ασφάλεια των οδηγών

Η FIA με έναυσμα το θανατηφόρο ατύχημα του Justin Wilson στα IndyCar την Κυριακή 23/8 ανακοίνωσε ότι τον Σεπτέμβριο θα διεξάγει δοκιμές κλειστού cockpit ώστε να προσπαθήσει να βρει λύσεις για να προστατέψει το κεφάλι των οδηγών (σχετικό θέμα). Ένα από τα θύματα των open cockpit μονοθεσίων είναι ο Felipe Massa αλλά ευτυχώς είναι ακόμα μαζί μας και μπορούμε να τον απολαμβάνουμε στις πίστες. Ο Βραζιλιάνος είχε χτυπήσει στο κεφάλι το 2009 όταν ένα ελατήριο έφυγε από το μονοθέσιο του Rubens Barrichello στην Ουγγαρία και τον βρήκε στο κεφάλι όταν εκείνος κινούταν με 259χλμ/ώρα. Ο Massa μιλώντας για τη λύση του κλειστού cockpit δήλωσε ότι θέλει να βοηθήσει ώστε να βελτιωθεί η ασφάλεια των οδηγών.

Υποστηρίζω τη δουλειά που γίνεται για τη βελτίωση της ασφάλειας. Δεν γνωρίζω αν ένα εντελώς κλειστό cockpit είναι η σωστή λύση αλλά πρέπει να βρεθεί κάτι ώστε να βελτιωθεί η ασφάλεια των οδηγών. Είμαι διαθέσιμος να βοηθήσω σε αυτό διότι η ασφάλεια είναι κρίσιμη στο άθλημά μας. Λυπάμαι πολύ για τον Wilson διότι κι εγώ είχα παρόμοιο ατύχημα. Νιώθω ευλογημένος για την τύχη που είχα τότε και μπορώ και συνεχίζω τους αγώνες.

Σχόλια

Σχόλια