Στην LMP1 η Porsche μέχρι το 2018

Η γερμανική εταιρία επιβεβαίωσε πως θα συνεχίσει ως εργοστασιακή ομάδα στο WEC μέχρι το 2018

Η Porsche, μετά από το μεγάλο 1-2 στο Le Mans τον Ιούνιο, βρίσκεται τώρα στο Nurburgring για τον τέταρτο αγώνα του WEC για το 2015. Εκεί ο Γερμανός κατασκευαστής  θα προσπαθήσει να πάρει τη δεύτερη συνεχόμενή του νίκη, με την Audi να είναι η βασική αντίπαλος.

Στο πλαίσιο του αγώνα, ο πρόεδρος της Porsche AG, Matthias Müller, δήλωσε:

Οι επαναστατικοί κανονισμοί μας έκαναν να εισέλθουμε στο κορυφαίο επίπεδο του μηχανοκίνητου αθλητισμού το 2014. Καταφέραμε να καθίσουμε στον θρόνο των αγώνων αντοχής όταν νικήσαμε στο Le Mans, μόλις στον δεύτερο χρόνο παρουσίας μας εδώ με την πρωτοποριακή και περίπλοκη 919 Hybrid, κάτι το οποίο είναι ένα τεράστιο επίτευγμα για τους ανθρώπους πίσω στο Weissach. O ανταγωνισμός στο πρωτάθλημα αποδίδει καρπούς και βλέπουμε μεγαλύτερη σύνδεση στο μέλλον μεταξύ των αγωνιστικών μας υποχρεώσεων και τα αυτοκίνητα παραγωγής. Αυτός είναι ο λόγος που παρατείναμε το πρόγραμμά μας.

Η επέκταση του προγράμματος της Porsche επιβεβαιώνει τα σχέδια των Γερμανών για τη νέα γενιά της 919 Hybrid η οποία θα βασίζεται στους νέους κανονισμούς του 2017. Οι κανονισμοί του 2017 για την LMP1 θα είναι μια εξέλιξη των τωρινών με στόχο τη μεγαλύτερη απόδοση στην ενέργεια των αγωνιστικών.

Η Porsche δεν έχει ανακοινώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το LMP1 πρόγραμμά της, συμπεριλαμβανομένου και του lineup της. Ωστόσο αβέβαιο είναι το μέλλον της εργοστασιακής Porsche στην GTE-Pro. O ιδιοκτήτης της ομάδας Manthey ενδέχεται να κοιτάζει σε άλλα πρωταθλήματα για να αγωνιστεί η ομάδα του.

Στάθης Κοκκορόγιαννης

Σχόλια

Σχόλια