Η FIA παίρνει τα μέτρα της για τα ελαστικά

Μετά το GP Βελγίου η FIA ετοιμάζεται να ορίσει νέα όρια για τη χρήση των ελαστικών ώστε να αποφευχθούν παρόμοια γεγονότα

Μετά το Grand Prix Βελγίου η FIA ετοιμάζεται να ορίσει νέα όρια για τη χρήση των ελαστικών ώστε να αποφευχθούν παρόμοια γεγονότα με αυτά που είδαμε στο Spa. Pirelli και Ferrari συνεχίζουν την έρευνα για το κλατάρισμα του πίσω δεξιά ελαστικού του Sebastian Vettel και η FIA βρίσκεται σε επαφές τόσο μαζί τους όσο και με τη Mercedes η οποία είδε τον Nico Rosberg να κάνει ένα εντυπωσιακό τετ-α-κε μετά το δικό του κλατάρισμα.

Η FIA λοιπόν πρόκειται να παρέμβει και θα ακούσει τις οδηγίες της Pirelli διότι τίθεται θέμα ασφάλειας.

Συνεργαζόμαστε στενά με την Pirelli και τη Ferrari ώστε να μάθουμε όσο το δυνατόν περισσότερα και να κάνουμε τις απαραίτητες αλλαγές. Αν υπάρξουν επιπλέον οδηγίες θα τις επιβάλουμε.

Η FIA ήδη ελέγχει τις γωνίες κάμπερ των τροχών, τόσο όταν τα μονοθέσια είναι στάσιμα όσο κι όταν κινούνται με υψηλές ταχύτητες. Επίσης γίνεται έλεγχος και στις ηλεκτρικές κουβέρτες ώστε οι ομάδες να μη χρησιμοποιούν υψηλότερες θερμοκρασίες για την προθέρμανση των ελαστικών. Στο Spa βέβαια το κλατάρισμα του Vettel είχε να κάνει με τη διάρκεια του stint, όπως αναφέρει η Pirelli, κι έτσι θα συζητηθεί το ενδεχόμενο ορίου χιλιομέτρων ανά σετ ελαστικών. Αυτό δηλαδή που είχε ζητήσει η Pirelli πριν 2 χρόνια.

Σχόλια

Σχόλια