Το Super GT προκαλεί τα LMP1 του WEC

Η GT500 θέλει να βρεθεί αντιμέτωπη με τις ομάδες της LMP1 του WEC

Τρεις ομάδες του Super GT είναι πιθανόν να βρεθούν αντιμέτωπες με τις ομάδες του WEC, εάν δώσει το πράσινο φως η επιτροπή της GTA.

Στον αγώνα του Fuji 300km για το Ιαπωνικό Super GT, ο πρόεδρος της GTA, Masaaki Bandoh, αποκάλυψε πως έχει αίτημα από τους τρεις κατασκευαστές της GT500 να αγωνιστούν στις 6H του Fuji. Φυσικά οι συμμετοχές αυτές δεν θα πάρουν κατάταξη.

Νωρίτερα μέσα στη χρονιά, στον πρώτο αγώνα στο Fuji, τα GT500 χρησιμοποίησαν αμάξωμα χαμηλής κάθετης δύναμης, με τον ρυθμό μάλιστα να είναι παραπλήσιος με την LMP1. Μάλιστα ο ταχύτερος χρόνος στις κατατακτήριες ήταν λίγο πιο γρήγορος από τα δύο R18 e-tron της Audi και κατά πολύ ταχύτερος από τον χρόνο των ιδιωτικών LMP1 αγωνιστικών.

Είναι πολύ πιθανό να δούμε και τους τρεις κατασκευαστές να λαμβάνουν μέρος στον αγώνα με τις Honda και Nissan να είναι οι ομάδες που πέρασαν την ιδέα, ενώ η Lexus που ανήκει στην Toyota μπορεί να έχει παγκόσμια προβολή.

Επίσης ο Bandoh έστειλε απευθείας πρόσκληση στις ομάδες του DTM, Audi, Mercedes και BMW, με σκοπό να τρέξουν μαζί οι δύο κατηγορίες το 2017 στο Fuji. Από τη μεριά των Γερμανών, αναμένεται η πρόσκληση να γίνει αποδεκτή. Αν πραγματοποιηθεί το αίτημα και δούμε τα GT500 εναντίων των LMP1 θα έχει πολύ ενδιαφέρον καθώς η τεχνολογία του Super GT είναι εν μέρει άγνωστη καθώς οι Ιάπωνες κρατάνε τα χαρτιά τους κλειστά και τις κάμερες μακριά από τα αγωνιστικά.

Στάθης Κοκκορόγιαννης

Σχόλια

Σχόλια