Καθυστερεί η επιστροφή του Nissan GTR-LM στους αγώνες

Η Nissan ανακοίνωσε πως το επαναστατικό LMP1 της δεν θα λάβει μέρος στις 6H του Nurburgring

Το GTR-LM NISMO αποσύρθηκε από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής (WEC) μέχρι νεωτέρας, όπως ανακοίνωσε η Nissan. Η απόφαση αυτή ήρθε μετά από την αδυναμία της Ιαπωνικής εταιρίας να φέρει σε πλήρη λειτουργία το LMP1 της, αρχής γενομένης από το Le Mans, όπου και τα 3 GTR-LM αγωνίστηκαν χωρίς το σύστημα ERS. Ως αποτέλεσμα το επαναστατικό LMP1 ήταν κατώτερο των περιστάσεων, με την απόδοσή του να μην είναι η αναμενόμενη υστερώντας κατά πολύ των Audi, Porsche και Toyota.

Τα προβλήματα για τη Nissan συνεχίστηκαν καθώς είχε μόνο 2 ημέρες δοκιμών. Η Ιαπωνική εταιρία επέλεξε να κάνει δοκιμές στο COTA του Τέξας, και χρησιμοποίησε για πρώτη φορά το νέο αεροδυναμικό πακέτο το οποίο χρησιμεύει προς αύξηση της κάθετης δύναμης. Όμως παρά τα θετικά στοιχεία, τα προβλήματα δεν λύθηκαν, με τη Nissan να λαμβάνει την απόφαση να μην συμμετάσχει στις 6H του Nurburgring και να μην κάνει γνωστό το πότε θα δούμε ξανά το GTR-LM NISMO.

Ο πρόεδρος της NISMO, Shoichi Miyatani, δήλωσε:

Γνωρίζουμε πως ο κόσμος είναι απογοητευμένος από αυτή την εξέλιξη, όμως εμείς είμαστε σε ακόμα πιο δύσκολη θέση. Θέλουμε να αγωνιζόμαστε και να είμαστε ανταγωνιστικοί επίσης. Για αυτό τον λόγο επιλέξαμε να συνεχίσουμε την εξέλιξη του GTR-LM NISMO καθώς ο ανταγωνισμός στο WEC είναι πολύ δυνατός. Όταν πρωτοπορείς, δεν τα παρατάς στην πρώτη δυσκολία. Είμαστε αφοσιωμένοι στο να ξεπεράσουμε κάθε δυσκολία.

Η φτωχή απόδοση του GTR-LM δεν πέρασε απαρατήρητη από τη βάση της ομάδας στην Ιαπωνία. Μάλιστα τον προηγούμενο μήνα πραγματοποιήθηκε συμβούλιο όπου συζητήθηκε το μέλλον του LMP1 προγράμματος. Φήμες αναφέρουν πως υπάρχει το ενδεχόμενο αλλαγής προσέγγισης σχετικά με τον σχεδιασμό και τη δομή του αγωνιστικού.

Ο Darren Cox, υπεύθυνος marketing και πωλήσεων της Nissan, δήλωσε για αυτή την απόφαση:

Έχουμε φτιάξει ένα LMP1 το οποίο διαφέρει κατά πολύ από τα υπόλοιπα αγωνιστικά. To όμορφο με αυτό το πρόγραμμα είναι πως οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω μας, είναι πρόθυμοι να μας οδηγήσουν στη νίκη. Αυτό μας δείχνει πως ο κόσμος θέλει κάτι διαφορετικό στους αγώνες και μας αυξάνει το ηθικό με σκοπό να συνεχίζουμε να πιέζουμε για να φτάσουμε στην κορυφή.

Στάθης Κοκκορόγιαννης

Σχόλια

Σχόλια