Ο Villeneuve θα αγωνιστεί στη Formula E με τη Venturi

Ο πρωταθλητής της F1 του 1997 θα δοκιμάσει την τύχη του στη δεύτερη σεζόν του νέου ηλεκτρικού πρωταθλήματος

Η επιστροφή του Jacques Villeneuve σε πρωτάθλημα μονοθεσίων είναι γεγονός. Ο Καναδός πρωταθλητής της F1, θα δοκιμάσει την τύχη του στη δεύτερη σεζόν της Formula E με την ομάδα της Venturi. Ο 44χρονος θα έχει για team mate τον Γάλλο Stephane Sarrazin, αντικαθιστώντας τον Nick Heidfeld που δεν απέδωσε των προσδοκιών στην πρώτη σεζόν.

Ο Villeneuve σε δηλώσεις του είπε:

Έχουν περάσει σχεδόν 10 χρόνια από τότε που αγωνίστηκα σε μια τέτοια πίστα με ένα μονοθέσιο. Όμως είναι σαν να οδηγάς ποδήλατο, δεν το ξεχνάς ποτέ. Είναι πραγματικά απολαυστικό. Υπήρξε από την αρχή μια πολύ καλή συνεργασία με τη Venturi και τυχαίνει ένας μηχανικός της να είχε συνεργαστεί μαζί μου στην αρχή της καριέρας μου. Ήταν πολύ συναρπαστικό. Ήμουν ενθουσιασμένος και όλα πήγαν πολύ καλά. Κάθε φορά που μιλούσα με έναν οδηγό της Formula E, μου έλεγε πως είναι πολύ ενδιαφέρον πρωτάθλημα.

Ο Καναδός συνέχισε λέγοντας:

Είναι η πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια που θα έχω πλήρη συμμετοχή σε ένα πρωτάθλημα. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος καθώς ανυπομονώ να συνεργαστώ με τη Venturi. Επίσης γνωρίζω πολύ καλά και τον Stephane Sarrazin, οπότε εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλο.

Ο Villeneuve συμμετείχε σε 163 Grand Prix και κατέκτησε 11 νίκες από το 1996 έως το 2006. Αργότερα ο Καναδός ασχολήθηκε με άλλες μορφές μηχανοκίνητου αθλητισμού. Συμμετείχε στα V8 Supercars, στο World RX και επίσης στα τρία διεθνή πρωταθλήματα NASCAR. Το 2014 αγωνίστηκε στο Indy 500 ενώ συμμετείχε στο Le Mans με την Peugeot το 2007 και το 2008.

Στάθης Κοκκορόγιαννης

Σχόλια

Σχόλια