Ολοκληρώθηκε 2ήμερο τεστ στο Nurburgring

Οι ομάδες του WEC ολοκλήρωσαν ένα 2ήμερο δοκιμών στη γερμανική πίστα με φόντο τις 6H του Nurburgring

Μπορεί το διάστημα μεταξύ του Le Mans και του επόμενου αγώνα του WEC να είναι σχεδόν δυόμιση μήνες, όμως οι ομάδες βρέθηκαν στην πίστα του Nurburgring για ένα 2ήμερο δοκιμών. Το τεστ αυτό ήταν ανοιχτό για τις ομάδες και όχι ιδιωτικό όπου θα υπήρχε περιορισμένη συμμετοχή.

Στην κορυφή των χρόνων βρέθηκε η Audi με το R18 e-tron quattro με χρόνο στο 1:37.458, που σημειώθηκε τη δεύτερη ημέρα. Η Audi είχε στη διάθεσή της τους Andre Lotterer, Benoit Treluyer και Loic Duval.

Στη 2η θέση βρέθηκε η Porsche 919 Hybrid με χρόνο στο 1:37.685, πολύ κοντά στον χρόνο της Audi. Για λογαριασμό της Porsche οδήγησαν οι Timo Bernhard, Brendon Hartley, Romain Dumas και Marc Lieb.

Η Toyota βρέθηκε στην 3η θέση με το TS040 Hybrid, όντας όμως πάνω από δύο δευτερόλεπτα μακριά από την κορυφή. Η ιαπωνική ομάδα θα έχει έναν δύσκολο αγώνα, όμως ελπίζει για βελτίωση  ρυθμού μέχρι τον αγώνα. Στο τεστ έλαβε μέρος και η ByKolles με το CLM P1/01 AER.

Στην LMP2 στην κορυφή βρέθηκε η Strakka Racing με το νέο της LMP2, το Gibson 015S- Nissan, το οποίο αντικατέστησε το Dome S103. Από την LMP2 είχαμε επίσης συμμετοχή από τις G-Drive Racing, Tequlia Patron ESM, Team SARD-Morand και τη νίκητρια του Le Mans τον Ιούνιο, KCMG.

H Porsche Team Manthey ολοκλήρωσε το τεστ στο 1-2 στην GTE-Pro, ενώ η Abu Dhabi Proton Competition ήταν στην κορυφή της GTE-Am.

Στο 2ήμερο δοκιμών δεν υπήρξε αναφορά για κάποιο ατύχημα, με συνολικά 21 αυτοκίνητα να παίρνουν μέρος.

Οι 6H του Nurburgring, που είναι ο 5ος αγώνας του WEC για το 2015, θα πραγματοποιηθεί στις 28-30 Αυγούστου.

Στάθης Κοκκορόγιαννης

Σχόλια

Σχόλια