Δεν θα μπει στην LMP1 η BMW

Οι Γερμανοί δεν θα εισέλθουν στα μεγάλα σαλόνια των αγώνων αντοχής παρά τους νέους κανονισμούς του 2017

H BMW βρισκόταν στο προσκήνιο το τελευταίο διάστημα, καθώς υπήρξαν αναφορές πως σχεδιάζει εργοστασιακή συμμετοχή στην LMP1. Ωστόσο, ο αγωνιστικός διευθυντής της εταιρίας, Jens Marquardt, παραδέχθηκε πως η τεχνολογία στο WEC δεν ταιριάζει με τη φιλοσοφία τους.

Οι κανονισμοί στην LMP1 το 2017 θα είναι εν μέρει καινούριοι, αλλά θα παραμένει ένα υβριδικό πρωτάθλημα. Προς το παρόν, επικεντρωνόμαστε σε αγώνες κορυφαίου επιπέδου. Το είχαμε πει από το 2009, πως αυτό που κάνουμε αντανακλά στα προϊόντα παραγωγής μας. Γι’αυτό κι εμείς αγωνιζόμαστε με τα αυτοκίνητα παραγωγής μας, όπως την M235i, τη Z4 και την M4 στο DTM. Αυτό που θέλουμε όμως να επιδείξουμε στον κόσμο είναι οι καινοτομίες μας. Αυτή τη στιγμή βλέπουμε την υβριδική τεχνολογία ως το πρώτο σκαλοπάτι. Η ηλεκτρική τεχνολογία που παρέχουμε μέσω της σειράς “i” είναι το μονοπάτι που ακολουθούμε. Τα τωρινά δεδομένα δεν συμβαδίζουν με τα κριτήριά μας.

Με την εργοστασιακή συμμετοχή στην LMP1 να φαίνεται πως δεν θα υλοποιηθεί, η BMW δεν αποκλείει το ενδεχόμενο συμμετοχής της στο Le Mans με αυτοκίνητο κατηγορίας Garage 56. Όμως θα πρέπει η γερμανική εταιρία να περιμένει έως το 2018, καθώς η ACO έχει ανακοινώσει τις συμμετοχές της Garage 56 για το 2016 και το 2017.

Θα περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει. Προς το παρόν εξελίσσουμε το νέο GT3 μας και θέλουμε παράλληλα συμμετοχή στην GTLM. Είμαστε ευχαριστημένοι με τις δραστηριότητές μας τώρα.

Στάθης Κοκκορόγιαννης

Σχόλια

Σχόλια