Ράλι Φινλανδίας: Νίκη εντός έδρας για Latvala

  O Jari-Matti Latvala άντεξε στην πίεση του Sebastien Ogier και κατέκτησε την 3η του νίκη στο WRC

  O JariMatti Latvala άντεξε στην πίεση του Sebastien Ogier και κατέκτησε την 3η του νίκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι. Ο Φινλανδός οδήγησε το 1-2 της VW στο Ράλι Φινλανδίας και πανηγύρισε μπροστά στους συμπατριώτες του. Το παιχνίδι του τίτλου φυσικά παραμένει στα χέρια του Γάλλου, ο οποίος έχει προβάδισμα 89 βαθμών. Στην 3η θέση τερμάτισε ο Mads Ostberg ανεβάζοντας το Citroen DS3 WRC στο βάθρο.

  Ο μεγάλος χαμένος του ράλι ήταν ο Kris Meeke, ο οποίος μέχρι το Σάββατο ακολουθούσε τον ρυθμό των δύο Polo R WRC αλλά ένα πρόβλημα στο σύστημα μετάδοσης του στέρησε το βάθρο. Οι γρήγορες ΕΔ με τα δέντρα δεξιά κι αριστερά έκρυβαν παγίδες κι ο πρώτος που έπεσε σε μία από αυτές ήταν ο Thierry Neuville, προκαλώντας μεγάλες ζημιές στο Hyundai i20 WRC στο shakedown. Ωστόσο ο Βέλγος κατάφερε με καλό ρυθμό να τερματίσει 4ος.

  Ατύχημα είχαν και οι  Andreas Mikkelsen, Robert Kubica και μάλιστα με πολλά χιλιόμετρα.

  Το Ράλι Φινλανδίας δεν εξελίχθηκε καθόλου καλά για την M-Sport, παρόλο που είχε ξοδέψει αρκετό χρόνο δοκιμών στη νέα ανάρτηση του Ford Fiesta RS WRC. Οι Ott Tanak και Elfyn Evans είχαν έξοδο στα πρώτα στάδια του ράλι κι έτσι έχασαν την ευκαιρία τους.

  Το WRC συνεχίζεται με το Ράλι Γερμανίας 20-23 Αυγούστου.

   

  Σχόλια

  Σχόλια