Η Renault χωρίζει με τη Red Bull

Οι Γάλλοι αποκάλυψαν ότι δεν σκοπεύουν να συνεχίσουν με τις Red Bull Racing και Toro Rosso μετά το 2016

Η Renault αποκάλυψε ότι δεν σκοπεύει να συνεχίσει για πολύ ακόμα με τις Red Bull Racing και Toro Rosso αλλά θα τιμήσει το συμβόλαιό της για το 2016. Η σχέση Renault-RBR κλονίστηκε σοβαρά το 2014 όταν οι Γάλλοι απέτυχαν να παραδώσουν ένα ανταγωνιστικό πακέτο κινητήρα στους Αυστριακούς και φέτος η κατάσταση έγινε χειρότερη με τους τέως πρωταθλητές να κοιτούν το βάθρο με το κιάλι.

Η Renault εδώ και αρκετούς μήνες αξιολογεί τις επιλογές της στην F1 κι εξετάζει το ενδεχόμενο να φύγει ή να επιστρέψει ως πλήρης ομάδα στο πρωτάθλημα. Οι Γάλλοι φαίνεται πως πλέον είναι πιο κοντά στην επιστροφή τους παρά στην έξοδο. Αν η επιστροφή επιτευχθεί τότε αυτή θα γίνει με την ομάδα της Lotus η οποία θα εξαγοραστεί και θα μετονομαστεί το 2017. Τον τελευταίο καιρό πραγματοποιούνται συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών αλλά σύμφωνα με τον αγωνιστικό διευθυντή της Renault, Cyril Abiteboul, δεν έχουν αποφασίσει ακόμα.

Έχουμε συμβόλαιο μέχρι το τέλος του 2016 και σκοπεύουμε το τιμήσουμε. Οι λύσεις τις οποίες εξετάζουμε είναι για το 2017 κι όχι για το 2016. Ωστόσο το 2016 θα είναι μια μεταβατική χρονιά και το 2017 θα αρχίσουμε να εξελίσσουμε. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε πάνω στους κινητήρες αλλά πλέον επιθυμούμε περισσότερο την επιστροφή μας στην F1.

Η Renault θέλει να εξαγοράσει τη Lotus αλλά θέλει να μπει στο γκρουπ των μεγάλων ομάδων (Mercedes, Ferrari και Red Bull) ώστε να έχει μεγαλύτερα έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα της FOM.  (σχετικό θέμα)

Σχόλια

Σχόλια