Καταστροφικό GP για Mercedes

To GP Ουγγαρίας μπορεί με άνεση να χαρακτηριστεί ο χειρότερος αγώνας της χρονιάς για τη Mercedes

To GP Ουγγαρίας μπορεί με άνεση να χαρακτηριστεί ο χειρότερος αγώνας της χρονιάς για τη Mercedes. Οι πρωταθλητές μπορεί να μην έκαναν λάθη στρατηγικής αλλά το τελικό αποτέλεσμα είναι το χειρότερο της χρονιάς. Ο Lewis Hamilton με κόπους και βάσανα κατάφερε να τερματίσει στην 6η θέση κι ο Nico Rosberg στην 8η. Σίγουρα αλλιώς το είχαν φανταστεί.

Ο Βρετανός παρά την κακή επίδοση κατάφερε να ανοίξει τη διαφορά του από τον Rosberg στους 21 βαθμούς. Επίσης μετά την Ουγγαρία δέχθηκε δύο βαθμούς ποινή στο point system για το συμβάν με τον Daniel Ricciardo στην πρώτη στροφή μετά την επανεκκίνηση.

Ήταν μια πολύ περίεργη ημέρα. Δεν ξέρω αν άξιζα τους βαθμούς. Τώρα πρέπει να πάρω μια βαθειά ανάσα και να επιστρέψω πιο δυνατός στον επόμενο αγώνα. Ήταν ένας από τους χειρότερους αγώνες εδώ και πάρα πολύ καιρό. Δεν ξέρω αν έχει να κάνει με τη συγκέντρωσή μου ή κάτι άλλο αλλά πρέπει να επανέλθω. Σε αντίθεση με εμένα η ομάδα έκανε σπουδαία δουλειά με τη στρατηγική οπότε κατάφερα και πήρα μερικούς βαθμούς.

Μπορεί ο Hamilton να έκανε λάθη και να έπεσε τόσο πίσω αλλά ο Rosberg έχασε περισσότερα μετά την επαφή που είχε με τον Ricciardo.

Ο αγώνας εξελισσόταν πολύ καλά μέχρι τον 64ο γύρο όμως μετά από εκείνο το σημείο όλα καταστράφηκαν. Είναι κρίμα να χάνεις όλους αυτούς τους βαθμούς. Το σπορ αυτό είναι πολύ σκληρό μερικές φορές. Όμως έτσι είναι. Στο συμβάν με τον Ricciardo υπέθεσα πως ήταν η στροφή μου κι έτσι πήρα την ιδανική γραμμή. Όμως ο Ricciardo πήγε ευθεία διότι άργησε να φρενάρει. Στην έξοδο της στροφής έβαλε την εμπρός πτέρυγα στη γραμμή και δεν έκοψε ταχύτητα.

Σχόλια

Σχόλια