Ο Ecclestone αξιολογεί τις Pirelli, Michelin

Pirelli και Michelin μάχονται για να πείσουν τον Ecclestone ότι αξίζουν για την επόμενη σύμβαση προμήθειας ελαστικών στην F1

Pirelli και Michelin μάχονται για να πείσουν τον Bernie Ecclestone ότι αξίζουν για την επόμενη σύμβαση προμήθειας ελαστικών στην F1. Οι δύο κατασκευάστριες εταιρείες έχουν καταθέσει τις προτάσεις τους στη FIA για τα πρωταθλήματα 2017,18 και 19 και τώρα είναι η σειρά του Ecclestone να αξιολογήσει τα εμπορικά στοιχεία της κάθε προσφοράς. Πριν την ανακοίνωση του νικητή τον Σεπτέμβριο, ο Βρετανός πρόκειται να διεξαγάγει συζητήσεις τις επόμενες εβδομάδες με τους Paul Hembery (Pirelli) και Pascal Couasnon (Michelin).

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Pirelli δήλωσε:

Έχουμε ιστορία 100 ετών στον μηχανοκίνητο αθλητισμό και είμαστε στην F1 τα τελευταία 5 χρόνια. Είμαστε γνωστή φίρμα, έχουμε υψηλή ποιότητα προϊόντων και μια γερή βάση για εξέλιξη. Όσον αφορά στις τεχνικές πτυχές έχουμε συμμορφωθεί απόλυτα με τις απαιτήσεις της F1. Αν θέλουν να αλλάξουν τους κανονισμούς τότε θα ακολουθήσουμε πιστά.

Η Michelin θέλει να επιστρέψει στην F1 αλλά έχει θέσει όρους. Θέλει τροχούς 18 ιντσών ώστε η F1 να έρθει πιο κοντά στα αυτοκίνητα δρόμου και επιθυμεί να κατασκευάσει ελαστικά τα οποία θα αντέχουν και οι οδηγοί θα μπορούν να πιέζουν στο όριο. Η ιδέα των μεγαλύτερων τροχών δεν αρέσει καθόλου στον Ecclestone κι έτσι η Michelin θα χρειαστεί να δώσει μεγάλη μάχη για να πείσει τον Βρετανό.

Σχόλια

Σχόλια