Η Citroen θέλει τον Loeb ξανά στο WRC

  Οι Γάλλοι θέλουν τον Αλσατό ξανά στο κάθισμα του DS3 WRC αλλά εκείνος έχει άλλα ενδιαφέροντα

  Η Citroen φαίνεται να τα έχει βρει σκούρα στη μετά Loeb εποχή καθώς η Volkswagen κι ο Ogier έχουν τρομερό ρυθμό. Ο επικεφαλής της γαλλικής εταιρείας, Yves Matton, αποκαλύπτει ότι σκέφτονται το ενδεχόμενο επιστροφής του Αλσατού στο WRC το 2016. Ο Loeb αγωνίζεται για τη Citroen στο WTCC και το συμβόλαιό του για τον θεσμό ολοκληρώνεται στο τέλος του 2015, έτσι η εταιρεία συζητά το ενδεχόμενο επιστροφής του πολύπρωταθλητή στα ράλι.

  Η μεγάλη αδυναμία του WRC αυτή τη στιγμή είναι ότι υπάρχουν μόνο 2 οδηγοί που μπορούν να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα και να παλεύουν για νίκες σε σταθερή βάση. Ο ένας είναι ο πρωταθλητής του WRC, Ogier, κι ο άλλος αγωνίζεται στο WTCC. Ο Loeb είναι πρεσβευτής της Citroen πολλά χρόνια και ήδη συζητάμε τι θέλει να κάνει του χρόνου. Νομίζω ότι απολαμβάνει αυτό που κάνει αυτή τη στιγμή. Σίγουρα δεν είναι το ίδιο διασκεδαστικό όταν δεν νικάς αλλά αυτό είναι φυσιολογικό για έναν πρωταθλητή σαν αυτόν. Θέλει να νικά σε κάθε 3ήμερο αλλά είναι γεγονός πως στο WTCC υπάρχουν περισσότεροι ικανοί για τη νίκη οδηγοί και είναι πιο δύσκολο γι’ αυτόν σε σχέση με το WRC. Συζητάμε αρκετά πράγματα και μέσα σε αυτά είναι και η επιστροφή του στο WRC. Όμως δεν νομίζω ότι ενδιαφέρεται για πλήρη εμπλοκή στο πρωτάθλημα.

  Μπορεί η Citroen να θέλει τον Γάλλο πίσω αλλά εκείνος δείχνει να ενδιαφέρεται για διαφορετικά πράγματα πλέον. Πρόσφατα ολοκλήρωσε δοκιμές με την Peugeot για το Dakar με το 2008 DKR και σκέφτεται να δοκιμάσει τις ικανότητές του στις σκληρές ΕΔ της Νοτίου Αμερικής. Αν βέβαια επιλέξει να αγωνιστεί στο Dakar τότε δεν θα μπορέσει να συμμετάσχει και στο WTCC αλλά θα μπορούσε να κάνει guest εμφανίσεις στο WRC.

  Σχόλια

  Σχόλια