Με το πρωτότυπο του 2016 οι Marquez, Pedrosa

  Οι αναβάτες της Repsol Honda δοκίμασαν το πρωτότυπο του 2016 τη δεύτερη ημέρα στο Misano

  Η δεύτερη ημέρα δοκιμών στο Misano για τις Honda, Ducati, Suzuki κύλησε ομαλά με σημαντικότερο γεγονός την εμφάνιση του νέου πρωτότυπου της Honda για το 2016. Οι Marc Marquez και Dani Pedrosa έκαναν μερικούς γύρους με τη νέα μοτοσικλέτα και η αίσθησή τους ήταν καλή, ωστόσο επέμειναν να δουλεύουν και στο φετινό μοντέλο προκειμένου να λύσουν τα προβλήματα που είχαν. Ο Marquez γύριζε στο 1:32.0, ενώ ο Pedrosa στο 1:32.6. Οι αναβάτες της Honda θα κάνουν δοκιμές και την Παρασκευή με τα ελαστικά της Michelin.

  Ο Marquez είπε στο τέλος της ημέρας:

  Είμαι ικανοποιημένος με τις δυο πρώτες ημέρες, κάναμε καλή δουλειά και αισθάνομαι άνετα. Ιδιαίτερα το πρωί με τη χαμηλότερη θερμοκρασία βρήκαμε κάτι για να βελτιώσουμε την αίσθηση και θα περιμένουμε να δούμε αν αυτό δουλέψει και σε άλλες πίστες.  Δοκίμασα επίσης το πρωτότυπο του 2016 το οποίο βρήκα καλό, αλλά θα κάνουμε πάλι δοκιμές αύριο με τα ελαστικά της επόμενης χρονιάς για να δώσουμε πληροφορίες στους μηχανικούς του HRC.

  Στην Ducati ολοκλήρωσαν το διήμερο τεστ με θετικά σχόλια από τους Dovizioso (1:32.5) και Iannone (1:32.7). Ο Dovi δήλωσε:

  Αυτές οι ημέρες στο Misano ήταν πολύ χρήσιμες διότι καταφέραμε να δουλέψουμε στο στήσιμο. Στη διάρκεια των αγωνιστικών τριημέρων ποτέ δεν φτάνει ο χρόνος να επικεντρωθούμε σε αυτό. Δουλέψαμε τόσο στο στήσιμο όσο και στα ηλεκτρονικά και ο ρυθμός μας δεν ήταν κακός. Το πρωί έκανα τον καλύτερο χρόνο μου με χρησιμοποιημένο ελαστικό, αλλά το απόγευμα είχε πολύ ζέστη και δεν δοκιμάσαμε να βελτιώσουμε τον χρόνο μας και δεν χρησιμοποιήσαμε μαλακό ελαστικό.

  Στη Suzuki οι Maverick Vinales (1:32.7) και Aleix Espargaro (1:32.8) δούλεψαν στο πλαίσιο της μοτοσικλέτας στις αργές στροφές και βρήκαν μερικά θετικά στοιχεία.

  Έχω την αίσθηση ότι αυτό το τεστ ήταν πολύ χρήσιμο για να καταλάβουμε καλύτερα πού πρέπει να βελτιωθούμε προκειμένου να προετοιμαστούμε για τους υπόλοιπους αγώνες. Έκανα αρκετούς γύρους με γεμάτο ρεζερβουάρ και με ρυθμίσεις αγώνα και κάθε φορά πήγαινα και καλύτερα. Στην αρχή είχα κακή αίσθηση με την πρόσφυση αλλά είχα πρόβλημα και στις αργές στροφές. Βελτιώσαμε αρκετά πράγματα στο πλαίσιο και το αποτέλεσμα ήταν θετικό. Τώρα έχουμε αρκετές επιλογές οι οποίες θα μας χρησιμεύσουν για να προσαρμοστούμε σε άλλες πίστες. 

  Gallery

  Σχόλια

  Σχόλια