Οι κατασκευαστές κινητήρων ψάχνουν λύσεις για το 2016

Οι συζητήσεις για εξισορρόπηση της απόδοσης συνεχίζονται με νέες ιδέες να μπαίνουν στο τραπέζι

Οι συζητήσεις σχετικά με την εξισορρόπηση της απόδοσης των κινητήρων συνεχίζονται με τις ομάδες να ψάχνουν την κατάλληλη λύση ώστε να διατηρηθεί ο ανταγωνιστικός χαρακτήρας της F1 αλλά να υπάρξει και σαφές αποτέλεσμα. Η τελευταία πρόταση, η οποία συζητήθηκε στο Strategy Group (σχετικό θέμα), είχε να κάνει με το προσωρινό πάγωμα της εξέλιξης των Mercedes και Ferrari ώστε να πλησιάσουν οι Renault και Honda. Αυτή η ιδέα όμως δεν άρεσε ιδιαίτερα στους πρωταθλητές κι ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας, Toto Wolff, έκανε μια αντιπρόταση.

Η λύση που προτείνει η Mercedes είναι να επιτραπεί εξέλιξη των κινητήρων κατά τη διάρκεια του 2016, όπως ακριβώς γίνεται και φέτος. Για του χρόνου αυτό απαγορεύεται αλλά αν οι κατασκευαστές συμφωνήσουν τότε η FIA δεν θα σταθεί εμπόδιο. Αυτή η ιδέα βρίσκει σύμφωνο τον Eric Boullier, αγωνιστικό διευθυντή της McLaren ο οποίος θεωρεί άδικο να σταματήσει την εξέλιξη η Mercedes για χάρη των υπολοίπων. Θεωρεί πως αυτή η λύση -της εξέλιξης με tokens μέσα στη χρονιά- είναι πιο δίκαιη για όλους και παράλληλα διατηρείται κι ο ανταγωνιστικός χαρακτήρας της F1.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται κι ο Christian Horner, επικεφαλής της Red Bull Racing, προσθέτοντας όμως κάτι ακόμα. Ο Βρετανός θεωρεί ότι οι Renault και Honda θα πρέπει να έχουν περισσότερα tokens στη διάθεσή τους ώστε έτσι να μπορέσουν να πλησιάσουν τις Mercedes και Ferrari.

Σχόλια

Σχόλια