Μεγάλες αλλαγές στα αυτοκίνητα του WRC από το 2017

Η FIA αποφάσισε να προβεί σε μια σειρά από αλλαγές που θα αλλάξουν ριζικά τα αυτοκίνητα ράλι

Η FIA αποφάσισε να προβεί σε μια σειρά από αλλαγές που θα αλλάξουν ριζικά τα αυτοκίνητα ράλι. Όπως ανακοίνωσε στο παγκόσμιο συμβούλιο μηχανοκίνητου αθλητισμού, το 2017 οι τεχνικοί κανονισμοί θα αλλάξουν δραματικά. Τα αυτοκίνητα WRC θα γίνουν πολύ πιο επιθετικά στην εμφάνιση, με νέα αεροδυναμικά πακέτα και μεγαλύτερη πίσω αεροτομή. Επίσης η ιπποδύναμη του κινητήρα θα αυξηθεί στα 380 άλογα χάρη στην αύξηση τους μεγέθους του τούρμπο κατά 36mm.

Σε άλλες αλλαγές, το πλάτος των αυτοκινήτων θα αυξηθεί κατά 55mm και θα υπάρχουν μεγαλύτερες προεξοχές στο εμπρός και στο πίσω μέρος. Επίσης το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό θα επιστρέψει και θα είναι κατά 25 kg ελαφρύτερο.

Οι αλλαγές στους κανονισμούς είναι οι μεγαλύτερες μετά τις τωρινές που τέθηκαν σε ισχύ το 2011 με στελέχη της FIA να δηλώνουν πως οι αλλαγές είναι εξέλιξης και όχι επαναστατικές.

Οι παγκόσμιος πρωταθλητής, Sebastian Ogier, βλέπει με καλό μάτι τις αλλαγές στους κανονισμούς καθώς δηλώνει ενθουσιασμένος.

Ως οδηγός αγώνων προσπαθείς πάντα να βρεις παραπάνω απόδοση. Πιστεύω πως με μεγαλύτερη αεροτομή και τα νέα αεροδυναμικά βοηθήματα θα δώσουν περισσότερη κάθετη δύναμη, καλύτερη πρόσφυση και περισσότερη ταχύτητα στις στροφές. Επίσης όλο αυτό είναι καλό για το σόου καθώς με περισσότερη δύναμη σίγουρα η οδήγηση θα γίνει πιο θεαματική για το κοινό. Επίσης το αυτοκίνητο θα δείχνει πιο επιθετικό καθώς θα είναι πιο φαρδύ.

Στάθης Κοκκορόγιαννης

Σχόλια

Σχόλια