Ο Tommi Makinen επικεφαλής της Toyota στο WRC

  Ο 4 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής θα ηγηθεί της προσπάθειας της Toyota στην επιστροφή της στα ράλι το 2017

  Η είδηση πως η Toyota επιστρέφει στο WRC είναι γνωστή εδώ και καιρό και οι δοκιμές με το Yaris έχουν ξεκινήσει. Πλέον η ιαπωνική εταιρεία κάνει μια δυνατή προσθήκη στο δυναμικό της, καθώς ο πολυπρωταθλητής του WRC, Tommi Makinen, θα έχει τον ρόλο του διευθυντή της ομάδας. Η ομάδα που θα συμμετάσχει στο WRC θα ονομάζεται Toyota Gazoo Racing, η  οποία λειτουργεί και τo πρόγραμμα της ιαπωνικής εταιρίας στο WEC όπου κέρδισε τον παγκόσμιο τίτλο το 2014. Πρόεδρος θα αναλάβει ο Akio Toyoda. Η ιαπωνική εταιρία εκτός από τους δοκιμαστές της, Sebastian Lindholm και Stéphane Sarrazin που εξελίσσουν το Yaris World Rally Car, έχει υπογράψει με τους Eric Camilli και Teemu Suninen οι οποίοι έχουν ρόλο οδηγών εξέλιξης.

  Ο Makinen στην καριέρα του έχει κερδίσει 24 Ράλι από το 1985 έως το 2003 και έχει κατακτήσει 4 συνεχόμενους τίτλους για τη Mitsubishi από το 1996 έως το 1999.

  Ο Toyoda δήλωσε χαρούμενος και γεμάτος ενθουσιασμό που ο Makinen θα αναλάβει αυτό τον ρόλο:

  Συνάντησα πρώτη φορά τον Tommi το 2013. Από τότε ήταν ο καθοδηγητής μου, καθώς με βοήθησε να βελτιώσω την τεχνική μου στην οδήγηση. Στην τελική μου έμαθε πολλά περισσότερα. Μου έδειξε την απήχηση των αγώνων ράλι και τη σχέση μεταξύ της ανάπτυξης του οχήματος και των αγώνων ράλι. Ο Tommi έχει τεράστια εμπειρία και πολλές φρέσκες ιδέες για την ανάπτυξη του αυτοκινήτου και μπορεί να μας βοηθήσει σε αυτόν τον τομέα. Όταν μίλησα μαζί του ήθελα να συνεργαστεί με εμάς, να μας βοηθήσει να φτιάξουμε καλύτερα αυτοκίνητα κι έτσι του ζήτησα τη στήριξή του στο πρόγραμμά μας.

  Στάθης Κοκκορόγιαννης

  Σχόλια

  Σχόλια