Είδαμε το νέο Opel Astra

  H αντιπροσωπεία της Opel δεξιώθηκε τους Έλληνες δημοσιογράφους με κύριο "πιάτο" το νέο Opel Astra

  Σε μια όμορφη εκδήλωση στην παραλία της Αναβύσσου στην Αττική, η Opel παρουσίασε για πρώτη φορά στους Έλληνες δημοσιογράφους το νέο Astra. Το μικρό – μεσαίο Opel θα παρουσιαστεί επίσημα στη διεθνή έκθεση της Φρανκφούρτης στις 17 Σεπτεμβρίου, ενώ στη χώρα μας θα έρθει τέλος του 2015, σε τιμές που θα είναι περίπου ίδιες με αυτές του υπάρχοντος μοντέλου.

  Με νέο πλαίσιο, νέα μηχανικά μέρη, μειωμένο βάρος έως και 200 κιλά και μικρότερες διαστάσεις, το νέο Astra γυρίζει σελίδα για την Opel τοποθετώντας την στην κατηγορία των κατασκευαστών μαζικών αλλά δυναμικών και εστιασμένων στον οδηγό αυτοκινήτων. Παρά, δε, τη μείωση του μήκους του αμαξώματος του νέου Astra κατά 5 εκατοστά (μεταξόνιο μείον 2), οι χώροι στο εσωτερικό έχουν βελτιωθεί.   Όπως είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε ιδίοις όμμασι, το νέο Astra δείχνει πιο συμπαγές, δυναμικό και αθλητικό, χωρίς να χάνει τη συγγένεια με τις προηγούμενες γενιές του μοντέλου. Νέο είναι επίσης και το εσωτερικό, με τη μεγάλη οθόνη του κορυφαίου συστήματος infotainment που η Opel ονομάζει IntelliLink R 4.0 να δεσπόζει στο κέντρο του.

  Ξεχάστε τα χαοτικά και φορτωμένα διακόπτες ταμπλό των προηγούμενων Opel. Εδώ επικρατεί η τάξη και η προσπάθεια δημιουργίας ενός αποτελέσματος με έμφαση στην απλότητα και ταυτόχρονα στην υψηλή αντιληπτή ποιότητα. Εντελώς νέοι είναι και όλοι οι κινητήρες που θα τοποθετούνται στο νέο Astra.

  Στη βάση των συνόλων βενζίνης βρίσκεται το εξαιρετικό τρικύλινδρο μοτέρ των 999 κ.εκ. με τους 105 ίππους, ενώ στα 1.4 λίτρα λανσάρεται ένα νέο τετρακύλινδρο σύνολο άμεσου ψεκασμού με απόδοση 145 ίππους. Κατά το λανσάρισμα του νέου Astra βασικός κινητήρας diesel θα είναι ο  εξαιρετικά αθόρυβος και πολιτισμένος CDTi στα 1.6 λίτρα, με ισχύ από 95 έως και 136 ίππους. Στον τομέα του εξοπλισμού, την τιμητική τους έχουν τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού και ενεργητικής ασφάλειας, τα οποία συναντώνται μόνο σε αυτοκίνητα μεγαλύτερων κατηγοριών. Ταυτόχρονα, το Astra θα είναι το μόνο μοντέλο της κατηγορίας του με φώτα τεχνολογίας IntelliLux LED που προσαρμόζουν αυτόματα και συνεχώς το μήκος και την κατανομή της δέσμης σύμφωνα με τις συνθήκες κυκλοφορίας.

  Σχόλια

  Σχόλια